OVO JE MOĆNO: Evo šta se dogodi u tijelu ako nekoliko sekundi pušete u palac

Zanimljivosti
OVO JE MOĆNO: Evo šta se dogodi u tijelu ako nekoliko sekundi pušete u palac
,

Ljudsko tijelo nevjerovatan je "stroj" o kojem konstantno otkrivamo nove stvari; Tako doznajemo i da puhanje u vlastiti palac može biti izuzetno korisno.

Pod stresom ste (a ko nije?) i dali biste sve kada biste našli način kako da trenutno olakšate pritisak koji osjećate sa svih strana? U tome vam može pomoći - puhanje u vlastiti palac, piše Zadovoljna.hr.

23f232f32f32f33f2

Ova tehnika stimulira, naime, rad vagusa, dva ekspanzivnih živca u tijelu, od kojih se svaki proteže s jedne strane tijela, krećući od moždanog tkiva prema vratu te se nastavlja u prsa i abdomen. Stimuliranje živaca vagusa usporava rada srca, što, pak, smanjuje osjećaj stresa i smiruje vas. Palci nisu nigdje blizu ta dva važna živca, ali uz pravilnu tehniku mogu pomoći u njihovom stimuliranju. Što morate napraviti? Stavite palac u usta (kao beba kada siše palac), okružite ga što jače usnicama kako biste stvorili vakuum te jako puhnite pokušavajući da nimalo zraka ne prođe van.

Ova tehnika puhanja u palac stvara pojačan pritisak unutar abdomena i prsišta, što stimulira živac vagus, koji na taj način usporava otkucaje srca, a to se događa zato što pokušavate izdahnuti kroz blokirani dišni put.
 

Ne propustite