BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA: Usporeno saobraćanje na A-1 zbog nezgode na petlji Butile

Objavljeno:26.02.2021 - 08:14
A A A Times Arial

Zbog saobraćajne nezgode na autoputu A-1 na petlji Butile, isključni krak prema petlji Briješće, saobraća se usporeno i otežano. U toku je policijski uviđaj.

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, normalizovano je saobraćanje kod mjesta Kosova, na magistralnom putu Maglaj-Doboj.

Na petljama Visoko i Podlugovi na autoputu A-1, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00 04.30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se  i putevi: Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a vozači se upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje se opreznija vožnja. Slabije magle ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!