IMATE LI MASNU I LOMLJIVU KOSU? OVO JE 7 ZNAKOVA DA PREČESTO PERETE KOSU: Žene prave ovu grešku

Praktična žena
IMATE LI MASNU I LOMLJIVU KOSU? OVO JE 7 ZNAKOVA DA PREČESTO PERETE KOSU: Žene prave ovu grešku
.

Neki od nas ne mogu propustiti dan bez pranja kose, a neki sretnici mogu to raditi  samo jednom sedmično. I mada se može činiti da pranje kose dan za danom pomaže da ostane čista i zdrava, zapravo je obrnuto.

A ako počnete primjećivati ​​da vam hlače ne izgledaju najbolje, možda biste trebali pripaziti na neke znakove da je vaš raspored pranja možda preintenzivan.

1. Opada vam kosa.

863e535063987f44aba45ba348

Iako je potpuno normalno gubiti kosu pod tušem, prečesto pranje i previše šampona može utjecati na njezin rast i na kraju dovesti do opadanja.
Prečesto šamponiranje uklanja prirodna ulja koja proizvode vaše vlasište, utječući na njegov mikrobiom. Kada je vaše vlasište izvan ravnoteže, sprečava rast nove kose, čini vaše dlake  lomljivijima i to može rezultirati gubitkom kose. Da bi mikrobiom vašeg vlasišta bio u ravnoteži, preporučuje se upotreba blagih šampona bez sulfata i manje sredstava za pranje kose.

2. Vidite puno ispucalih krajeva

87b6a05f34879aee2bf96b9d8b

Redovno šišanje kose može vam pomoći da spriječite razdvajanje vrhova, ali navika svakodnevnog pranja kose može sabotirati dobre efekte.
Mokra kosa je izuzetno krhka i sklona lomljenju, pa što je više perete, veće su šanse da vam se vrhovi podijele. Prekomjernim pranjem i agresivnim sušenjem peškirom vlaga iz vaše kose isušuje, što može rezultirati previše suvim i hrapavim vrhovima.

3. Vaša kosa izgleda masnije nego inače.

Iako bi šampon trebao kosu ostavljati škripavo čistom, zapravo je može učiniti masnijom. Kada kosu perete prečesto, tjeme pretjerano proizvodi ulje da bi se rehidriralo. Rjeđe pranje kose zapravo je ključ duljeg održavanja čistoće, a uljne žlijezde možete trenirati da proizvode manje ulja postupnim čekanjem dulje između pranja kose.

4. Vaša kosa izgleda manje sjajno.

0f73765e899ae707abfef62a84

Ako počnete primjećivati ​​da vaša kosa izgleda dodatno žedna i izgubila je sjaj, velika je vjerojatnost da će joj trebati pauza od pranja. Stalni nedostatak vlage može utjecati na teksturu vaše kose, učiniti je dosadnom i beživotnom. Pored uklanjanja ulja s kose, prečesto šamponiranje može dovesti i do nakupljanja ostataka, što uzrokuje da vaša kosa izgleda manje sjajna.

5. Vaša boja kose brzo blijedi.

Ako imate obojenu kosu, obraćanje pažnje na to koliko dugo boja ostaje živahna često može ukazivati ​​da li je previše perete. Prečesto šamponiranje brava može otupiti boju i ubrzati je blijeđem. Preporučuje se da trenirate treniranje da se perete svaka 2-3 dana i koristite proizvode napravljene posebno za obojenu kosu.

6. Kosa vam izgleda kovrdžavo.

Ako vam se kosa i dalje kovrča, ovo bi mogao biti još jedan znak da je prečesto šamponirate. Nevidljiva kosa obično je oštećena bojanjem ili vrućinom, a pretjeranim pranjem učinit će je još osjetljivijom. Da biste ukrotili kovrdžu, ograničite pranje na 2-3 puta tjedno i upotrijebite sprej za resetiranje da oživite kosu.

7. Kosa vam se lako zapetlja.

6a564d5804820fcdcbd5585585

Svakodnevno pranje uzrokuje da kožica vaše kose ostane otvorena, što postaje suha i lomljivija. To zauzvrat rezultira čvorovima i zapetljajima na kosi, a kad je očistite, češalj se može zaglaviti, što još više ošteti kosu

Ne propustite