STALNO VAM SE SKUPLJAJU SNIJEG I LED U ZAMRZIVAČU, ČAK I POSLIJE ČIŠĆENJA?: Majstor objasnio kako da sami riješite taj problem!

Praktična žena
STALNO VAM SE SKUPLJAJU SNIJEG I LED U ZAMRZIVAČU, ČAK I POSLIJE ČIŠĆENJA?: Majstor objasnio kako da sami riješite taj problem!
.

Ako i vaš zamrzivač izgleda ovako, moguće je da imate jedan od ovih problema!

Otvorili ste dio frižidera u kojem se nalazi zamrzivač, ali umjesto lakog otvaranja, morali ste da zapnete i čuli ste zvuk grebanja jer se u njemu već nataložio snijeg?

Ovo se često dešava nakon što ste tek odledili zamrzivač, što će isfrustrirati svakoga! Majstor je objasnio zbog čega vam se odmah stvore kristali leda i snijeg i kako da ih otklonite.

"Snijeg, ili kristali, nastaju od vlage u vazduhu koji ulazi u zamrzivač. Odmah postaje čvrsta, ne prolazi iz gasovitog preko tečnog stanja. Primijetićete da se količina povećava od dna do vrha zamrzivača. Ako vam zamrzivač nema program odmrzavanja, vaš problem je topao vazduh koji ulazi u njega. Prvo potražite da li neki komad hrane onemogućava da se zamrzivač dobro zatvori. A onda pogledajte gumu na vratima, da nije negdje spala ili se pomjerila. Prođite prstom pažljivo cijelom dužinom gume, često ćete se iznenaditi kada pronađete komad gume koji nije sasvim priljubljen uz vrata", navodi majstor koji ima YouTube kanal Spelunkerd.

zamrzivac

"Tu ulazi vazduh, na donjem dijelu. Problem može biti sa samom gumom, ona ima magnetnu traku iznutra i vremenom postaje sve neefikasnija. I vrata, na jeftinom zamrzivaču, mogu malo spasti sa šarki. Možda ne dovoljno da primijetite, ali dovoljno da vazduh uđe", objasnio je on.

Rješenje je da dobro provjerite najprije vrata, i postavite ih nazad na mjesto, a ukoliko je problem u gumi, nju najčešće pridržavaju šrafovi kojima je pričvršćen i prednji panel vrata. Ne pokušavajte sami da ih odvrnete, osim ukoliko ste veoma pažljivi i najprije ste ispraznili sve što se nalazi u policama vrata! Ako ste sigurni da je bezbjedno, pritegnite te šrafove, ali ako guma i dalje ne prijanja kako bi trebalo, vrijeme je da pozovete profesionalca.

(mondo.rs)

Ne propustite