Povećan broj hospitaliziranih u Covid odjelu Opće bolnice u Sarajevu

Objavljeno:25.02.2021 - 08:31
A A A Times Arial

U Covid odjelu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo ukupno je na hospitalizaciji 110 srednje teških i teških pacijenata, od kojih je 5 na intenzivnoj njezi. U Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 9 pacijenata.

Istovremeno, u ne-covid odjele Opće bolnice u protekla 24 sata na hospitalizaciju je primljeno 49 pacijenata, a 45 je otpušteno iz ove Ustanove. Prethodnog dana je bilo 1387 pregleda i pruženo 5578 usluga.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donio je novu naredbu koja će biti u primjeni od danas.

Između ostalog, zabranjuje se organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 osoba, zabranjuje se organizacija privatnih okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), zabranjuje se organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće.

(N1)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!