Ovo su bile posljednje riječi Marjana Stamenkovića koji je na pumpi u Vranju ubio Saru Asanović!

Objavljeno:25.02.2021 - 08:21
A A A Times Arial

Foto: MUP Srbije, Facebook.com

Marjan Stamenković (47) je, nakon što je pobjegao poslije ubistva Sare Asanović (27), na nišanu držao jednog od vodećih ljudi vranjske policije i ispalio je metak iznad njegove glave. Prije nego što je pucao sebi u glavu, poručio mu je da mu je dužan i da mu pozdravi brata, saznaju mediji.

Kako se dodaje, po završenoj policijskoj akciji i samoubistvu Stamenkovića, policija je izvršila pretres mesta gde je stanovao i tada su otkrivene brojne ukradene stvari. Takođe, proverom je utvrđeno da je pištolj, koji je on koristio, ukraden 2018. godine.

Kod Stamenkovića je pronađeno i više od 20 metaka, a provjerom je utvrđeno da je pištolj ukraden. Kada je urađeno preklapanje, njegovi izlasci iz zatvora poklopili su se s prijavama za krađu. Sumnja se da je tokom jednog od dopusta ukrao oružje. Zanimljivo je što je Vranje u to vrijeme potresala serija čudnih krađa, a sada su te stvari pronađene kod Stamenkovića. U pitanju su motorne testere, brusilice, bušilice i drugi alati. Za Stamenkovića nisu postojali podaci da je sklon krađama, ali jesu da je nasilan prema ženama koje ga odbiju.

Još nije jasno da li je umislio da se između njega i Sare nešto dešava - objašnjava izvor.

Interesantno je i to što je 20. februara Stamenković sjeo za sto za kojim je bila Sara Asanović sa poznanikom. Prema snimcima sigurnosnih kamera, na benzinskoj pumpi kod glavne autobuske stanice zajedno su gledali nešto na mobilnom telefonu, a onda je Stamenković ustao, odmaknuo se, potegao pištolj i hladnokrvno pucao samo u Saru, ostavivši njenog poznanika u životu. Potom je pobjegao i skrivao se do ponedeljka, kada je lociran u jednoj šupi.

Koliko je situacija bila ozbiljna, govori i činjenica da je cijeli vrh vranjske policije učestvovao u akciji njegovog hapšenja, tokom koje se jedan od načelnika našao na njegovom nišanu. Kako bi pokazao da može da ga ubije, Stamenković je pucao iznad njega i povikao: „Sada si mi dužan!“. U tom trenutku načelnik ga je pozivao da se preda, ali Stamenković je samo kratko uzvratio: „Pozdravite mi brata!“, a potom se ubio. Poruka se odnosila na njegovog polubrata, bivšeg inspektora, koga je Stamenković optuživao da nije želio da mu pomogne - rekao je izvor.

Marjan Stamenković je dva puta bio u zatvoru, jednom zbog ubistva, a drugi put zbog ubistva u pokušaju. Proglašen je smanjeno uračunljivim. On je 1998. u Vranju zadavio djevojku A. T. Potera za njim je tada trajala dve nedelje. Godine 2006. pokušao je sa četiri uboda nožem da ubije djevojku H. T. iz Vranja, ali je ona, srećom, preživjela. Tokom policijske potrage je ranjen, ali je uhvaćen tek nakon pet dana skrivanja. U subotu 20. februara u Vranju sa šest hitaca iz pištolja ubio je Saru Asanović (27).Sara je u ponedeljak sahranjena u Vranju, a nekoliko sati kasnije on se ubio.

(pink.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!