EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DANAS

Bosna i Hercegovina
EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DANAS
.

U Sarajevu sunčno vrijeme uz malu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna temperatura oko 17 stupnjeva.

vrijeme-750x480

Magla ili niska oblačnost očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje danas pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Nakon svježijeg, u Bosni i mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, danju će temperature osjetnije porasti i bit će ugodnije. Iz FHMZ-a savjetuju građanima da se slojevito odjenu, kako bi se po potrebi raskomotili. U poslijepodnevnim satima ne treba pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom na natprosječnu toplinu. Na jugu će biti sunčanije, uz ljepšu opću sliku većim dijelom dana.

Sutra se magla ili niska oblačnost očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.
 

Ne propustite