RECITE NAM GDJE SE NAJVIŠE DEBLJATE I REĆI ĆEMO VAM KAKO DA SMRŠATE: Nevjerovatno je jednostavno

Praktična žena
RECITE NAM GDJE SE NAJVIŠE DEBLJATE I REĆI ĆEMO VAM KAKO DA SMRŠATE: Nevjerovatno je jednostavno
.

Jeste li se ikada zapitali zašto vam se masno tkivo najviše nakuplja na određenom dijelu tijela? Znanost kaže da je distribucija masnoća povezana s određenim zdravstvenim navikama, a znate li zašto se najviše debljate u trbuhu ili bedrima lakše ćete odabrati režim prehrane i vrstu tjelovježbe koje će vam pomoći da smršavite. 

unnamed

Evo kojih je to 5 najkritičnijih područja na tijelu i kako postupiti:

VIC: MUJI UMRO OTAC

Broj jedan za kiosk - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

1.    Gornji dio tijela 

Masno tkivo najviše se skuplja na trbuhu, leđima, ramenima, predjelu prsa i na rukama do lakta. Uzrok je kriva prehrana i nedostatak tjelovježbe. Uvedite promjene u prehrani koje uključuju unošenje 500 do 1000 kalorija manje dnevno, pet puta sedmično vježbajte 30 do 60 minuta, a najbolje će biti kardio vježbe (bicikliranje, brzo hodanje). Vježbe radite tempom uz koji vam nije naporno razgovarati s drugom osobom. 

Uključite i vježbe za gornji dio tijela poput sklekova, trbušnjaka, zgibova, ekstenzija i slično.

2.    Područje trbuha od pupka i lumbalni dio leđa

Debljate li se najviše u području trbuha to može biti znak pretjeranog rada hormona stresa kortizola. Trudite se hraniti što zdravije, jesti puno vlakana, vitamina, minerala uz kombiniranje vježbi koje uključuju i tehnike za lakše podnošenje stresa, kao što su joga i pilates. 

Ako vam je pak trbuh stalno nadut (bez prisutnosti sala na leđima) to može biti posljedica poteškoća s disanjem ili pretjerane konzumacije alkohola. Smanjite unos alkohola ili posjetite liječnika ako imate problema s disanjem. 

I NA KRAJU DIO GDJE SE VEĆINA DEBLJA --->>>

Ne propustite