Martina Mlinarević doživjela saobraćajnu nesreću, s njom bila i kćerka

Aktuelno
Martina Mlinarević doživjela saobraćajnu nesreću, s njom bila i kćerka
.

Martina Mlinarević koja trenutno obnaša funkciju ambasadorice BIH u Češkoj, doživjela je s kćeri prometnu nesreću u Pragu. 

Vijest o tome objavila je na Facebooku.

"U petak smo Una i ja imale prometnu nesreću s našim privatnim automobilom u kojeg se, oduzevši nam prednost direktno zabio drugi automobil. Uz veliku materijalnu štetu i pretrpljen stres i Unin strah, živu glavu smo izvukle, i nas dvije i gospodin za volanom preko puta nas", opisala je. 

U nastavku je spomenula da im je odmah u pomoć pritekao jedan mladić čijim je postupkom dirnuta. 

"U dosta prometnoj ulici u Pragu, iz radnje koja se bavi prodajom rasvjete istrčao je odmah jedan mladić zbog kojeg pišem ova slova. Pomogao nam je na licu mjesta, smirivao i grlio Unu, razgovarao s policijom, prevodio, darovao Uni jednoroga koji svijetli. Danas smo ponovo otišli u njegovu radnju da ga posjetimo i da mu uručimo makar mali poklon u znak zahvale, i ono najvažnije da mu poželimo dobrodošlicu u našu Ambasadu, naš dom, Bosnu i Hercegovinu. Jer jednorozi u zemlji dobrog vojaka Švejka, zaista postoje. I zovu se Ondrej. Prodaju rasvjetna tijela i nesebično priskoče u pomoć u najtežem trenu", zaključila je. 

(index.hr)

Ne propustite