BALAŠEVIĆ NAKON RATA NIKADA NIJE NASTUPAO U BANJOJ LUCI: Kad su ga pitali zašto, evo šta je rekao

Objavljeno:22.02.2021 - 14:35
A A A Times Arial

Banja Luka je bio jedini veći grad na prostoru ex-Jugoslavije u kojem legendarni novosadski kantautor nije nastupao nakon rata.

Jednom prilikom, na koncertu u splitskoj Spaladium areni 2018. godine, kada je izvodio pjesmu "Nevjernik" i njezine poznate stihove "Dobra večer, Banjaluko", objasnio je i zašto je to tako.

S tugom je kazao kako su još na snazi poruke koje su mu slali iz tog grada, o tome kako tamo za njega čuvaju metak. 

Balašević je 2018. godine kazao za N1 da nema nesporazum s Banjom Lukom nego s nekim ljudima koji su govorili u ime tog grada.
 
"Banja Luka je meni, prije svega, vrlo drag grad, jer me podsjeća na Novi Sad", rekao je Balašević pa objasnio kako je došlo do nesporazuma zbog kojeg nikad nije nastipao u gradu na Vrbasu.

"Uključio sam se u program kada je krenuo taj rat i kad nismo znali šta će ružno ispasti, a voditelj me pitao kad ćemo se opet vidjeti u Banjaluci. Odgovorio sam mu onda kad se opet skupe svi koji su bili na posljednjem koncertu, na što mi je postavio trik pitanje: 'Misliš na ove što su pobjegli iz Banjaluke?' Iz te se zamke ne može izvući, a ja sam mu rekao: 'Mislim na sve koji su bili na posljednjem koncertu', na što mi je on odgovorio: 'Dobro, onda ne moraš ni dolaziti.' Tu je počeo taj neki nesporazum koji se, nažalost, nastavio. To nije nesporazum mene i Banjaluke, nego mene i ljudi koji se nekad oglašavaju u ime Banjaluke", rekao je Balašević.

"U jednom trenutku su o meni pričali da ne volim Bosance. Onda smo negdje našli da je moja Olja Bosanka, jer rođena je na istoku Bosne i Hercegovine. Mislim, moja Olja je primjer nečega što je iznad svih nacija i podjela. Mene je strašno sramota što se to spominjalo, zato što smo iznad svih tih malih stvari", rekao je Balašević.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!