ESKALIRA SITUACIJA U MJANMARU: Vojska otvorila vatru na protestante, najmanje dvoje ubijeno

Svijet
ESKALIRA SITUACIJA U MJANMARU: Vojska otvorila vatru na protestante, najmanje dvoje ubijeno
Hiljade su ponovno na ulicama Mjanmara kako bi prosvjedovali protiv vojne hunte koja je preuzela vlast u vojnom udaru 1. februara. Današnji prosvjed dolazi nakon najkrvavijeg dana - naime, jučer je vojska otvorila vatru na prosvjednike, a najmanje dvoje je pritom ubijeno.

Hiljade su ponovno na ulicama Mjanmara kako bi prosvjedovali protiv vojne hunte koja je preuzela vlast u vojnom udaru 1. februara. Današnji prosvjed dolazi nakon najkrvavijeg dana - naime, jučer je vojska otvorila vatru na prosvjednike, a najmanje dvoje je pritom ubijeno, piše Advance.hr.

Represija vojske se pojačava kako protesti bivaju sve veći, a šire se i štrajkovi širom zemlje. Prosvjednici traže odlazak vojske i puštanje uhićene liderice Aung San Suu Kyi.

Najveći protesti i dalje traju u najvećem gradu, Yangonu, a prosvjednici su ponovno i na ulicama Mandalaya gdje je jučer ubijeno dvoje.

Nekoliko sedmica prosvjedi su bili relativno mirni, no čini se da situacija sada eskalira. Podsjetimo, vojska je u Mjanmaru vladala pola stoljeća, sve do 2011. godine.

Ne propustite