EVO ŠTA JE PRVI ZNAK DA SE U VAŠIM PLUĆIMA RAZVIJA RAK: Ne ignorišite ovaj simptom, ODMAH DOKTORU

Aktuelno
EVO ŠTA JE PRVI ZNAK DA SE U VAŠIM PLUĆIMA RAZVIJA RAK: Ne ignorišite ovaj simptom, ODMAH DOKTORU
.

Danas svježi zrak postaje rijedak resurs, što znači da, više nego ikad, moramo paziti na svoja pluća i znakove koje nam daju kada nešto nije u redu. Ispada da je neke od ovih znakova prilično lako odbaciti, ali ako obratite pažnju, mogli bi vam spasiti život.

Sastavili smo nekoliko simptoma koji mogu ukazivati ​​na to da trebate duboko udahnuti svježi zrak i na kraju bonus koji vam govori što možete učiniti da biste dobili zdrava pluća.

pluca2

1. Bolovi u leđima i ramenima

Iako je naveden kao rijedak simptom, bolovi u leđima, ramenima ili čak u prsima mogu ukazivati ​​na početak raka pluća koji se, ako se otkrije u ranim fazama, vrlo vjerojatno može izliječiti. Ako je ta bol jača i traje dulje od uobičajene boli u leđima ili ako je često imate, odlazak liječniku možda bi bila dobra ideja.

2.Kašalj

Kašalj može ukazivati ​​na nešto jednostavno, poput prehlade, ali može biti i simptom kroničnih bolesti, pa otuda i važnost znati razlikovati različite vrste kašlja. Akutni i subakutni kašalj mogu biti znakovi raka pluća, posebno ako se kombiniraju s drugim simptomima poput kašljanja krvi.

3.Kratkoća daha

Kratkoća daha najčešće je uzrokovana bolestima srca ili pluća, poput astme ili alergija. Ako to doživljavate, dobra je ideja promijeniti svoje okruženje i pokušati se maknuti iz grada na neko vrijeme ili isprobati učinkovitiju rutinu vježbanja. Obavezno se obratite svom liječniku ako uistinu često imate otežano disanje.

4.Žute oči i koža (žutica)

To može biti lako odbacivo stanje, no vrlo je važno jer je jasan pokazatelj problema s jetrom koje može uzrokovati rak pluća. Žutica je stanje zbog kojeg vaša koža postaje žuta. Također utječe na bijeli dio vašeg oka, prelazeći u blijedo žutu boju, au akutnim bolestima tamnožutu.

5.Nedostatak energije

S vremena na vrijeme svi se osjećaju umorno, to je normalno. Nedostatak sna ili stres mogu biti uzroci vašeg umora, ali ako se vrlo često osjećate neobično umorno, vaš kašalj ne nestaje i imate gubitak apetita, možda imate osnovno zdravstveno stanje.

Istraživanja i popularna znanost zalažu se za stvaranje svijesti šire javnosti o važnosti zdravlja pluća. Uz taj pokret, mnoga su mjesta stvorila mit o čišćenju pluća. Ne postoji brzo rješenje za “čišćenje” pluća, zato je važno ispraviti loše navike kada se pojave.

Prestanak pušenja i prilagodba prehrane najočitije su navike kojima možete kontrolirati kako biste bili sigurni da imate zdrava pluća. Što je najvažnije, oni su najučinkovitiji. Ako živite s kroničnim stanjem, pokušajte dodati prehrani bogatu antioksidansima.

Ne čekajte dok vas ne prisile na vježbanje! Poduzmite inicijativu i vratite pluća tako da ih učinite aktivnijima. Ako imate kroničnu bolest, ne treba vas obeshrabriti. Obratite se svom liječniku prije nego što promijenite rutinu, ali imajte na umu da, kao što je ovdje spomenuto, osobe s astmom mogu čak trčati maratone.

Iako astma još nema jasan uzrok, znamo da grinje i druge klice koje žive u prašini mogu pogoršati ta stanja kad dođu u krvotok. Dakle, važno je često usisavati i ulagati u kvalitetan usisavač. Pokušajte koristiti prirodne proizvode i izbjegavajte mirise i aerosole.

Jeste li iskusili neki od ovdje navedenih simptoma ili ste naišli na neku čarobnu rutinu detoksikacije pluća? Javite nam u komentarima koja su vaša mišljenja o tim i koja ste rješenja pronašli.

Izvor: Lijekizprirode

Ne propustite