OBJAVLJEN NOVI SNIMAK OKRŠAJA NA STUPU: 'Digni ga, digni ga... Eto murije!' (VIDEO)

Aktuelno
OBJAVLJEN NOVI SNIMAK OKRŠAJA NA STUPU: 'Digni ga, digni ga... Eto murije!' (VIDEO)
.

 Bh. reper Buba Corelli, pravog imena Amar Hodžić, uhapšen je pa je pušten da se brani sa slobode nakon pucnjave u Sarajevu.

Njegov advokat pojasnio je kako reper nema nikakve veze sa sa događajem. 

602cd09b-102c-46df-b8d3-51780a0a0a78-buba-corelli-tuca-stup-preview

- Dakle, on je kazao da se tu slučajno zatekao, jer je krenuo da se vidi s rođakom kada se pucnjava dogodila. Što se tiče dva pištolja koja su pronađena kod njegovog rođaka, također je utvrđeno da nema veze s tim. Upravo zbog toga što se njegova priča ustanovila kao tačna, pušten je na slobodu. Jer, da je bilo drugačije zasigurno ga ne bi pustili s obzirom kakav je ovaj događaj imao odjek u javnosti – pojasnio je Ibrišimović i dodao kako se reper u policijskom zadržavanju ponašao vrlo korektno te da je sasvim normalno, bez ikakvih problema dao izjavu inspektorima.

- On je danas ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali uzimajući u obzir izjave drugih učesnika, kao i dokaze koje sam ja imao prilike da pogledam ne sumnjam da će on u daljem toku ovog krivičnog postupka imati status svjedoka. On zaista nikako nije doprinio ovom događaju. Neka druga odluka bila bi iznenađujuća, ali opet vidjet ćemo šta će tužilac odlučiti – kazao je za Avaz Ibrišimović.

Podsjećamo, iz MUP-a KS je neposredno nakon incidenta u sarajevskom naselju Stup rečeno da je pucnjavi prethodila masovna tuča.

Kako je kasnije potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, osobe koje su zadobile povrede nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o povredama zadobijenim u tuči.

Jedan od povrijeđenih je Emir Kundo, odranije poznat policiji po učešću u najmanje dvije pucnjave u Sarajevu.

On je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je teže povrijeđen Adnan Pirić, piše Depo.ba.

U međuvremenu, pojavio se novi snimak koji pokazuje šta se tačno desilo prije nego je došla policija na lice mjesta:

 


 

Ne propustite