PREDSTAVLJAMO: Renault Talisman Grandtour (FOTO)

Automoto
PREDSTAVLJAMO: Renault Talisman Grandtour (FOTO)
Veliki karavan nudi više prostora u putničkoj kabini, a tu je i prtljažnik od gotovo 1700 litara sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala...

Nakon nedavnog predstavljanja limuzinske izvedbe Talismana, Renault je javnosti sada predstavio i novi Talisman Grandtour. Godišnje se u Europi proda više od milijun vozila segmenta D (limuzina i karavana ukupno), od čega 54% prodaje čine karavani.

Dimenzije Talismana Grandtour identične su onima limuzine (duljina 486 cm, širina 187 cm te visina 146 cm uz međuosovinski razmak od 281 cm), uz iste dinamične proporcije, elegantan profil i povišene bokove. Krovni nosači od poliranog aluminija ističu liniju krova produljenu krovnim spojlerom. C-stup i bočni prozori kromiranih okvira pridonose dojmu profinjenosti i elegancije. Linija stražnjeg prozora koja se spušta prema stražnjem kraju donosi dašak dinamičnosti bez zadiranja u prtljažni prostor. 

renaulttalismangrandtour580-02

Zahvaljujući motoriziranom poklopcu prtljažnika - koji se otvara jednostavnim pomicanjem stopala ispod stražnjeg odbojnika - prtljažnik se odlikuje mogućnošću otvaranja i zatvaranja bez uporabe ruku kako bi se olakšalo utovarivanje. Talisman Grandtour nudi 572 litara obujma prtljažnog prostora do pokrova uz najveću utovarnu duljinu od 1116 mm. S preklopljenim stražnjim sjedalima duljina se proteže do 2010 mm, što rezultira obujmom od gotovo 1700 dm. 

renaulttalismangrandtour580-03

Izvedba Grandtour nudi dodatnih 30 mm prostora za glave putnika straga, ukupno čak 88,6 cm. U putničkoj kabini je na raspolaganju više od 25 litara obujma pretinaca. Po prvi puta u segmentu, Renault Talisman Grandtour - baš kao i njegova limuzinska izvedba - spaja sustav 4Control s podesivim ovjesom.

Zahvaljujući šasiji 4Control Talisman Grandtour u gradu odlikuje izvanredna upravljivost. Zahvaljujući stabilnosti u zavojima i okretnosti u opasnim situacijama novom Renaultu navodno nema ravna kad je riječ o osjećaju sigurnosti i udobnosti. Renaultova tehnologija Multi-Sense, s četiri programirana načina rada (Comfort, Sport, Neutral i Eco) te prilagodljivim načinom rada Perso omogućuje prilagođavanje voznih osobina prema raspoloženju vozača. 

renaulttalismangrandtour580-04

Talisman Grandtour svoj karakter može promijeniti u tren oka zahvaljujući tipki prečaca koja vozaču omogućuje prebacivanje iz načina rada Comfort u Sport i obratno u samo dva klika. Istodobno Talismanova konstrukcija - koja se odlikuje nižim težištem i vozača smješta još bliže cesti - znači da se u odlikama sustava Multi-Sense može još više uživati, posebice kad je odabran način rada Sport.

Zahvaljujući tom sustavu čini se kao da je riječ o više automobila u jednom. Vozač se u trenutku može odlučiti za žustru, energičnu vožnju ili uglađeno, udobno i profinjeno putovanje. Istodobno se prilagođavanjem boje ambijentalnog osvjetljenja (plava, crvena, žuta, zelena ili ljubičasta), načina prikaza podataka na instrumentnoj ploči i zvuka motora ozračje u unutrašnjosti usklađuje s odabranim načinom rada. 

renaulttalismangrandtour580-05

Renault Talisman Grandtour bit će dostupan s četiri različite razine opreme, a vrhunac ponude činit će paket opreme Initiale Paris. Javnosti će biti predstavljen na skorašnjem salonu automobila u Frankfurtu 2015., a u prodaju diljem Europe kreće u prvoj polovici 2016. 

 

 

 

 

Ne propustite