Kako trljanje noktiju 10 minuta dnevno može pomoći vašoj kosi? Žene poludjele za ovim trikom, kosa raste kao luda

Praktična žena
Kako trljanje noktiju 10 minuta dnevno može pomoći vašoj kosi?  Žene poludjele za ovim trikom, kosa raste kao luda
.

Postoje mnogi kućni lijekovi kojima možete obnoviti kosu. A jedna od najzanimljivijih tehnika koja vam može pomoći u nicanju prekrasne grive je praksa koja zahtijeva trljanje noktiju samo 5-10 minuta dnevno.

Ova alternativna refleksološka terapija, poznata i kao Balayam Yoga, može pomoći u rješavanju različitih problema, uključujući gubitak kose i perut.

Može aktivirati rast kose.

Prema kineskoj akupresuri, živčani završeci na vrhovima prstiju povezani su s vlasištem. Kada trljate nokte, trenje koje stvarate utječe na živce vlasišta. To zauzvrat povećava protok krvi i stimulira rast kose.

131401563e9a0d8023af447317

Može smanjiti gubitak kose.

Specijalisti za alternativnu medicinu vjeruju da ako se redovito bavite trljanjem noktiju, gubitak kose može se usporiti za 3 do 6 mjeseci. Povećani protok krvi u vlasištu može vam pomoći i kod drugih problema, kao što su perut i preuranjeno sivenje.

Može obnoviti folikule dlake.

Kada aktivno trljate nokte, to stimulira vaš mozak da pošalje signal za oživljavanje mrtvih i oštećenih folikula dlake. Ova praksa, u kombinaciji s drugim pozitivnim promjenama u vašem načinu života, može vam pomoći da obnovite kosu za 6 do 9 mjeseci.

ca41c85d5d86645b9dead02c00

Kada izbjegavati ovu praksu

Trljanje noktiju učinkovita je joga praksa koja ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu. Međutim, Balayam se ne preporučuje osobama koje pate od dijabetesa, srčanih bolesti ili trudnicama jer može povećati krvni pritisak.

Kako trljati nokte za rast kose

-Oblikujte polu-šaku.
-Pazite da palčeve zataknete prema van.
-Dopustite noktima da se dodiruju i počnite ih snažno trljati.
-Nastavite trljati nokte kontinuirano 5-10 minuta.

Ne propustite