PILA JE REDOVNO OVAJ NAPITAK, SPRŽILA MASTI SA BOKOVA I BUTINA: Skida masne naslage brzo i lako, SAMO 1 STVARMORATE ZNATI

Porodica i zdravlje
PILA JE REDOVNO OVAJ NAPITAK, SPRŽILA MASTI SA BOKOVA I BUTINA: Skida masne naslage brzo i lako, SAMO 1 STVARMORATE ZNATI
.

Hidratacija je veoma bitna i za kožu i za tijelo. Da bi metabolizam dobro radio, potrebno je unositi minimum 2l vode dnevno. Voda je vrlo moćna za postizanje top forme, ali postoji napitak koji još povoljnije deluje na mršavljenje.

I nutricionisti su potvrdili da je zeleni čaj vrlo moćan napitak.

"Voda je uvijek dobar izbor, jer nema kalorija, a hidrira telo. Međutim, ako tražite nešto što može da vam ubrza metabolizam i pomogne u razgradnji masnih naslaga, redovno pijte zeleni čaj", kaže Emi Godson, nutricionista.

Zeleni čaj je pun polifenola i epigalokatehin-3-galata, koji je moćan antioksidans, a istraživanjima je dokazano da povoljno deluje na ubrzanje metabolizma.

U studiji koju je objavio Journal of Research in Medical Sciences, zabilježena je povezanost konzumiranj zelenog čaja i smanjenje indeksa tjelesne težine.

"Pored toga, zeleni čaj sadrži kofein, koji može pomoći u mobilizaciji slobodnih masnih kiselina. Ako pijete ovaj čaj prije treninga imaćete mnogo više energije, pa ćete moći da odradite više vežbi, a to dovodi i do veće potrošnje kalorija", dodaje Godson.

Takođe, zeleni čaj može da pomogne u smanjenju lošeg LDL holesterola prema studiji objavljenoj u Nutrition Journal. 

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite