Oprez! Ako ovo radite u vezi ili braku prijeti vam RASKID: 5 rečenica koje najviše nerviraju partnere, POSEBNO BROJ 4

Praktična žena
Oprez! Ako ovo radite u vezi ili braku prijeti vam RASKID: 5 rečenica koje najviše nerviraju partnere, POSEBNO BROJ 4
Svi razumijemo da je ključ zdrave veze dobra komunikacija. Međutim, rješenje za rješavanje argumenata bez da im se dopušta da eskaliraju  je u detaljima. 

Svi razumijemo da je ključ zdrave veze dobra komunikacija. Međutim, rješenje za rješavanje argumenata bez da im se dopušta da eskaliraju  je u detaljima. 

1 NE PONAVLJAJTE SE

1

Ponavljajuće se riječi bez značenja mogu udaljiti vašeg partnera i možda će vas prestati slušati. Ako se ponavljate, čak i ako se radi o nečemu o čemu ste oboje već razgovarali, partnera biste mogli naljutiti.

Umjesto toga, čak i ako želite potvrditi problem o kojem ste već razgovarali ne dopustite da vaš bijes dominira vašim tonom.

2. Izbjegavajte upotrebu pridjeva koji zvuče osuđujuće

2

Iznenađujuće je koliko uobičajeni svakodnevni izrazi mogu učiniti da zvučite osuđujuće, čak i ako to niste htjeli. 

Da biste izbjegli upotrebu osuđujućih pridjeva, dobro je koristiti izjave s mišljenjima.

Zamijenite "dobro" ili "loše" s "ne volim"i druge slične riječi.
Zamijenite "ispravno" ili "pogrešno" sa "neslaganje" ili "argument".
Promijenite klauzule ili izjave o istini. To znači, nemojte započeti rečenicu s "Istina je ..."
Promijenite izjave o stvarnosti i istini i upotrijebite riječ "vjerujte". Dakle, počnite tako što ćete reći: "Vjerujem ..."

3. Prvo morate shvatiti vaše emocije

3

Možda biste prvo željeli prepoznati svoje osjećaje jer oni mogu biti glavni razlog da vam presuda bude zamagljena. Zbog toga biste svoje osjećaje trebali prvo staviti pod kontrolu. Ako primijetite da vaši osjećaji mogu utjecati na vaše odluke, pronađite način da ih se riješite ili stavite pod kontrolu.
 

4. Ne skačite odmah na zaključke

4

Skloni smo brzim zaključcima - ne samo u našim odnosima, već i u svakodnevnim interakcijama. To će ometati vaš odnos, a može čak biti i loše za vaše mentalno zdravlje. U nekoliko jednostavnih koraka vi i vaš partner možete uspješno smiriti svađu.

  • Vratite se situacijama kada ste pogriješili i zaključite kakav je to utjecaj imalo na stvari.
  • Prvo pogledajte i analizirajte dijelove šire slike.
  • Razmotrite druge mogućnosti da promijenite svoju početnu prosudbu.
  • Gledajte druge ljude koji na TV-u ili u filmovima donose pogrešne zaključke i analizirajte rezultat.

5. Nemojte mu pametovati

7

Ako razgovarate u stilu koji zvuči poput predavanja, možda ćete partnera natjerati da prestane slušati ono što govorite. Zbog toga se možete osjećati zanemareno i nečujno, a vaš se partner može činiti kao da se ponaša kao dijete. Ali to što ste u vašoj vezi "šef", "učitelj" ili "profesor", neće vam nimalo pomoći. Upravo će učiniti suprotno i iznjedriti nezadovoljstvo.

Dakle, umjesto da zvučite kao da partneru pametujete, jasno objasnite svoja pitanja ili nedoumice. Dalje, pustite ih da govore i ne pretpostavljajte da znate sve odgovore. Slušajte svog partnera otvorenog uma i srca, a oni će prihvatljivo slušati što želite reći.

Ne propustite