Denis Zvizdić primio Amela Tuku: Postoji volja da se promijeni stanje u sportu u BiH

Ostali sportovi
Denis Zvizdić primio Amela Tuku: Postoji volja da se promijeni stanje u sportu u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović priredili su danas u prijem za najboljeg bosanskohercegovačog atletičara Amela Tuku sa kojim su, pored utisaka sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, razgovarali o trenutnom stanju u sportu u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović priredili su danas u prijem za najboljeg bosanskohercegovačog atletičara Amela Tuku sa kojim su, pored utisaka sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, razgovarali o trenutnom stanju u sportu u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Budući da je Tuka u Pekingu osvojviši bronzanu medalju postigao historijski uspjeh za zemlju, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako je Tuka "obradovao cijelu naciju".

tuka-zvizdic-1

"Imali smo potrebu da mu uživo čestitamo na ovom rezultatu koji je obradovao cijelu BiH. Čini nas ponosnim jer biti među prva tri od 45 najboljih u svijetu je zaista veliki uspjeh, njegov osobni, ali i za BiH. To budi nadu da će se atletski, ali i svi drugi sportovi vratiti sa svojim uspjesima i na evropskom i svjetskoj sceni", kazao je Zvizdić.

Dodao je kako je na današnjem sastanku imao priliku čuti kakvo je trenutno stanje unutar sporta u BiH, ali i Atletskog saveza u BiH.

Tuka je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom dodajući kako mu je cilj biti pozivitan primjer drugima u afirmaciji svoje zemlje.

"Velika mi čast što sam tu, ipak su ovo ljudi koji brinu o našoj državi. Znam koliko volim svoju zemlju i cijenim i poštujem to. Drago mi je da se neke stvari u sportu mijenjanju, mislim da to sport u BiH zalslužuje. Drago mi je da sam jedan od pokretača toga, to naša omladina zaslužuje", zaključio je Tuka.

Na uspješnim rezultatima Tuki je čestitao i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

"Upoznati smo i sa trenutnim rezultatima u oblasti sporta i ono što Vijeće ministara BiH ima namjeru učiniti u narednom periodu je pristupiti izmjenama i dopunama Zakona o sportu BiH. Treba učiniti da se finansijska sredstva povećaju. Kao što je rekao Amel, naši sportisti sa uspjesima pokazuju da prije svega BiH mora napraviit iskorak u tom pravcu", zaključio je Osmanović.

Današnjoj posjeti prisustvovao je i predsjednika Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo koji je tom prilikom istakao kako su razgovori bili konstruktivni te da obećavaju promjene u bh. sportu.

Ne propustite