Evo šta su još pronašli u kući čovjeka koji je jučer bacio bombu na radnike HEP-a

Region
Evo šta su još pronašli u kući čovjeka koji je jučer bacio bombu na radnike HEP-a
.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila kojima se koristi 71-godišnjak. Tom prilikom pronađeni su osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva

Službenici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca zbog sumnje u počinjenje  triju kaznenih djela. Kako se navodi u priopćenju PU požeško-slavonske, Pakračanina se tereti za teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, 71-godišnji M. A. u srijedu 27. siječnja oko 9.20 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške iz kuće je bacio ručnu bombu na trojicu djelatnika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni. Prilikom eksplozije došlo je i do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te obiteljske kuće u vlasništvu 46-godišnjaka i 74-godišnjaka. Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila kojima se koristi 71-godišnjak. Tom prilikom pronađen je osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku.

(Večernji.hr)

Ne propustite