TRIK ZA SAVRŠENU KAJGANU: Samo u jaja dodajte ovaj sastojak I NEĆE VAM SE RASPADATI!

Objavljeno:28.01.2021 - 10:15
A A A Times Arial

Na našim trpezama najčešća namirnica su jaja, bar kada je doručak u pitanju - zasite, puna su proteina, zdrav su izbor, i mogu da se pripreme na bezbroj načina. Posebno volimo kajganu, a uprkos tome što je ovo obrok za koji biste tipovali da i malo dijete zna da ga napravi, u praksi nije baš tako.

Nerijetko se desi da umjesto sočne, kremaste kajgane dobijemo žilavu smjesu koja se raspadne tokom kuhanja.

Poznati kuhar i TV zvezda Alton Braun nedavno je otkrio svoj trik za savršenu kajganu, a to je kašičica majoneza i kašičica vode.

Ovaj tajni sastojak daće svilenkastu teksturu kajgani i učiniće je kremastijom, a neće joj bitno promijeniti ukus.

Braun je preporučio i savjet slavnog Gordona Remzija za pripremu najbolje kajgane - tajna je u temperaturi prženja.

"Pržite kajganu sporije nego ikad, tako da je nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego što se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebalo da bude pomalo tečna. Dakle, jaja treba da izgledaju pomalo nedovršeno", pojasnio je kuhar.

(Žena Blic)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!