Alija Tabaković za Novi.ba: Grujičićeve poruke su ustvari njegovo pravo lice, ovo je dovoljan dokaz da mu CIK zabrani učešće na Izborima

Aktuelno
Alija Tabaković za Novi.ba: Grujičićeve poruke su ustvari njegovo pravo lice, ovo je dovoljan dokaz da mu CIK zabrani učešće na Izborima
.

- Kada je u pitanju izjava Mladena Grujičića, nama to ništa nije nepoznato. Ovo je prvi put da je u 4 godine njegovog mandata neko spriječio njegove zlouporabe. Do sada su sve prijave koje se vežu za njegove afere i zloupotrebe završavale u ladicama policije i tužilaštva. A mnogo je takvih zloupotreba, kazao je za Novi.ba kandidat za načelnika općine Srebrenica Alija Tabaković pa nastavio:

"Dokaz tome je svakako i revizorski izvještaj Službe za reviziju RS-a u kojem su jasno kazali da je Mladen Grujičić prekršio sve zakonske propise u RS-u, te su podnijeli izvještaj Tužilaštvu. Nažalost, zbog politički kontrolisanog pravosudnog sistema u RS-u takove prijave završe u ladicama. Mislim da pokušava da imitira i slijedi stranačkog šefa Milorada Dodika."

"Njegove poruke u kojima poziva na odcjepljenje RS-a su ustvari njegovo pravo lice. Sve njegove ranije poruke da je načelnik svih građana i da radi u interesu svih građa sada padaju u vodu. Očekujem da CIK i nadležne institucije kazne ovako zapaljive izjave. Ovo je očit poziv svima da reaguju. Ovo je dovoljan dokaz da CIK zabrani učešće Mladena Grujičića na Izborima", poručio je Tabaković.

Podsjećamo, aktuelni načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je za Srnu da je "nakon pritisaka i harange koja je vođena prethodnih mjeseci, bila očekivana današnja odluka Suda BiH o odbacivanju žalbi na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju".

Prema njegovim riječima, ovo je politička poruka da se u BiH moraju slušati bošnjački stavovi i da srpski narod nema pravo na svoj izbor, sa čime se Srbi nikada neće pomiriti.

- Ovim skandaloznim, pristrasnim odlukama se pokazuje da BiH ne liči na državu i da Republika Srpska mora da se osamostali jer nema života sa onim koji omalovažava, osuđuje i ignoriše sve što je srpsko želeći da nametne apsolutnu vlast i zakone koji odgovaraju samo Bošnjacima - rekao je Grujičić.

(Novi.ba)

Ne propustite