Austin: Dvoje doktora pronađeno mrtvo nakon što su uzeti kao taoci u medicinskom centru!

Crna hronika
Austin: Dvoje doktora pronađeno mrtvo nakon što su uzeti kao taoci u medicinskom centru!
.

Pedijatar koji je nedavno dijagnosticiran kao terminalni rak uzeo je nekoliko talaca u medicinskom centru Austina u Teksasu u utorak, prije nego što je ubio drugog doktora, tada sebe, prema riječima zvaničnika.

 

a person riding a horse in a dark room: A man and a woman embrace as Austin police officers and members of SWAT work the scene of a suspected hostage situation at a doctor's office in Austin, Texas.(Bronte Wittpenn)

Doktor Bharat Narumanchi, 43, identificiran je u srijedu kao osumnjičeni u smrtonosnoj situaciji taoca, prema policijskoj upravi Austina.

Narumanchi je navodno ušao u liječničku ordinaciju, gdje se prijavio sedam dana ranije, oko 16:30. U utorak, naoružani pištoljem, kako se činilo, puškom i dvije torbe, rekli su svjedoci policiji.

Muškarac i žena zagrljeni dok austinski policajci i pripadnici SWAT-a rade na mjestu sumnje na taoca u liječničkoj ordinaciji u Austinu u Teksasu.

Nekoliko talaca je bilo zatvoreno u zgradi, ali svi su uspjeli pobjeći, osim dr. Katherine Lindley Dodson, 43.

Taoci pregovarači pokušavali su uspostaviti kontakt s Narumanchi nekoliko sati.

"Možete izaći sa ulaznih vrata podignutih ruku i praznih ruku i slijediti uputstva oficira," vikao je pregovarač u jednom trenutku, prema KXAN-u.

"Znam da su vam podijelili vrlo strašnu kartu, ali cijeli život proveli ste posvećeni drugim ljudima."

Izvor: The Daily News

Ne propustite