Putin predviđa: Pandemija će se odužiti, granice ne postoje...

Aktuelno
Putin predviđa: Pandemija će se odužiti, granice ne postoje...
.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin predviđa da će se pandemija korona virusa odužiti, što znači da su neophodne nove mjere za borbu protiv širenja virusa.

- Epidemija će se odužiti, njeni nekontrolisani klasteri će ostati, ne postoje granice, rekao je Putin na godišnjem Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu koji se održava u formi video konferencije, prenio je TASS.

On je istakao da granice za infekcije i pandemije ne postoje, zbog čega bi trebalo da učimo iz trenutne situacije i predlažemo mere usmjerene na povećanje efikasnosti sistema koji prate pojavu takvih bolesti u svijetu.

Socioekonomske poteškoće, uzrokovane pandemijom i strukturnim promjenama, izmedu ostalog, razdvajaju društvo koje stvara napetost i netrpeljivost, izjavio je predsjednik Rusije.

Prema njegovom mišljenju, posebnu pažnju treba obratiti tim pitanjima jer je nada da bi oni mogli da se vrate na staro opasna iluzija.

- Porast ekonomskih problema i nejednakost razdvajaju društvo generišući i socijalnu, rasnu i etničku netrpeljivost, istakao je Putin i dodao da se to događa i u zemljama sa naizgled dobro uspostavljenim građanskim i demokratskim institucijama.

Predsjednik Rusije pozvao je i na dijalog između Rusije i Evropske unije i pozitivniju agendu koja bi pokušala da poboljša zategnute odnose za koje je rekao da su podstakli pad trgovine.

(Novi.ba/Agencije)

Ne propustite