BIVŠI BRITANSKI PREMIJER GORDON BROWN: "Bez hitnih i fundamentalnih reformi Britanija bi uskoro mogla postati propala država"

Svijet
BIVŠI BRITANSKI PREMIJER GORDON BROWN: "Bez hitnih i fundamentalnih reformi Britanija bi uskoro mogla postati propala država"
..

Bivši britanski premijer Gordon Brown (bio je na mandatu od 2007. do 2010.) objavio je tekst u listu The Daily Telegraph te je pritom upozorio kako bi Britanija mogla postati "propala država" ukoliko hitno ne provede "fundamentalne reforme".

screenshot-6

Argumentira kako je narod izgubio povjerenje u način na koji se upravlja zemljom te kako je stava da se sve čini u interesu samo londonske elite.

"Vjerujem da se pred nama sada nalazi izbor između reformirane ili propale države. U Škotskoj je pak nezadovoljstvo tako veliko da prijeti raspadom Ujedinjenog Kraljevstva", ističe Brown. Dakako, pritom se referira na najavu škotskog vodstva da će uskoro raspisati novi referendum o izlasku iz UK-a.

Stanje je loše, no što Brown točno predlaže? Jer "fundamentalne reforme" su itekako širok pojam. Po tom pitanju rekao je: "Ne možete imati elite koje razgovaraju s elitama, morate uključiti ljude u ono o čemu govorite, a oni sada imaju stavove o tome kako riješiti pandemiju, kako riješiti recesiju".

Izvor:Advance.hr
 

Ne propustite