Rialda i Mira preminule su u 7 dana, a u ovom filmu GLUMILE SU ZAJEDNO

Show
Rialda i Mira preminule su u 7 dana, a u ovom filmu GLUMILE SU ZAJEDNO
.

Mada je poznata kao Marija, to nije bila njena jedina uloga.

Dvije dame koje su ostavile veliki trag u srpskoj kinematografiji preminule su u roku od sedam dana. Najprije je ljubitelje filma potresla vijest o smrti Mire Furlan, 20. januara, a danas smo saznali da nas je napustila i Rialda Kadrić, poznata široj javnosti prije svega po ulozi Marije iz filmskog serijala "Žikina dinastija".

Za razliku od Mire Furlan, koja je ostvarila izuzetno bogatu karijeru, Rialda se nije posvetila glumi kao životnom pozivu. Kadrićeva je završila svjetsku književnost, a kasnije i master studije. Devedesetih se otisnula u London, odakle je za RTS slala kolumne i radio-priloge, a potom sarađivala sa Bi-Bi-Sijem i Glasom Amerike. Radila je kao uspješan psihoterapeut, sa dugogodišnjim iskustvom.

Iako je ljubitelji filma pamte isključivo kao Mariju iz "Žikine dinastije", ona je ostvarila uloge u petnaestak filmova, u periodu od 1977. do 1990. godine.

U ostvarenju "Ćao, inpektore" iz 1985. godine imala je epizodnu ulogu prodavačice, i u jednoj sceni dijelila je kadar sa Mirom Furlan. Kako je to izgledalo možete se podsjetiti u nastavku, a pomenutu scenu pogledajte na 1:03:25:

(Srbija danas)

Ne propustite