Dr. Fauci izrekao još jedan savjet koji će vas zaštiti od koronavirusa, ovaj bi mogao biti čudan!

Aktuelno
Dr. Fauci izrekao još jedan savjet koji će vas zaštiti od koronavirusa, ovaj bi mogao biti čudan!
.

Doktor Anthony Fauci već gotovo godinu dana promoviše iste zdravstvene mjere koje mogu smanjiti širenje novog koronavirusa. Korištenje maski za lice, udaljavanje od društva, pranje ruku, izbjegavanje zatvorenih prostora i ventilacija mogu smanjiti rizik od zaraze COVID-19. 

Sve ove zdravstvene mjere treba primijeniti kako bi se povećala zaštita i smanjio rizik. Međutim, čak ni tada još uvijek nema garancije da se nećete zaraziti.

Fauci također snažno podržava vakcine protiv COVID-19, koje bi mogle dodatno smanjiti rizik od infekcije i na kraju pomoći svijetu da pobijedi pandemiju. 

U intervjuu koji se obraćao trenutnoj kampanji vakcinisanja, kao i prijetnji novim mutacijama koronavirusa, zdravstveni stručnjak je također objasnio da jednostavni trik može pružiti još jedan nivo zaštite: dvostruko maskiranje.

Zdravstveni stručnjak objasnio je da su maske za lice fizičke prekrivače namijenjene sprječavanju ulaska kapljica i virusa. 

"Dakle, ako imate fizički pokrivač s jednim slojem, stavite drugi sloj, jednostavno je razumno da bi vjerovatno bilo učinkovitije ", Rekao je Fauci. "To je razlog zašto vidite ljude kako se dvostruko maskiraju ili rade verziju N95."

Izvor: BGR

Ne propustite