PUTIN SE OGLASIO PO PITANJU VELIKIH PRO-NAVALJNI PROTESTA: Ističe kako su isti "ilegalni i opasni"

Svijet
PUTIN SE OGLASIO PO PITANJU VELIKIH PRO-NAVALJNI PROTESTA: Ističe kako su isti "ilegalni i opasni"
.

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je prosvjede koji su se diljem Rusije održali tijekom vikenda te je poručio kako je riječ o "opasnim i ilegalnim" radnjama. 

Podsjetimo, deseci tisuća izašli su na ulice kako bi prosvjedovali protiv uhićenja ruskog opozicijskog aktera Alekseja Navaljnog, a za iduću nedjelju najavili su ponovni izlazak na ulice. Na zadnjem prosvjedu je pak uhićeno više od 3,700 osoba.

Putin, koji nije Navaljnog adresirao imenom, ipak se referirao na video prilog kojeg je Navaljni objavio prošlog tjedna na YouTubeu o navodnom gigantskom zdanju i imanju kojeg posjeduje ruski predsjednik te se tvrdi da je sve izgrađeno "zamračenim novcem".

screenshot-28

Video prilog je do sada na YouTubeu pregledan više od 86 milijuna puta. Putin je, očekivano, odbacio sve optužbe.

"Ništa za što se tvrdi da je moje vlasništvo ne pripada meni ili mojoj bliskoj rodbini i nikada i nije. Taj film nisam gledao jednostavno zbog nedostatka slobodnog vremena, već sam pregledao isječke koje mi je donio moj asistent", rekao je.

U obraćanju studentima Putin je kao primjere "ilegalnih akcija koje dovode do ljudske mizerije" naveo Oktobarsku revoluciju 1917. te kolaps SSSR-a 1991. Mnogi će se složiti da su ovo vrlo diskutabilne komparacije, naročito ova iz 1917. koja je, između ostalog, imala za cilj zaustaviti puno veću mizeriju - sudjelovanje u Prvom svjetskom ratu.

Izvor:Advance.hr

Ne propustite