Milorad Dodik nije nacionalista i on nikoga ne mrzi - tvrdi Prodanović

Bosna i Hercegovina
Milorad Dodik nije nacionalista i on nikoga ne mrzi - tvrdi Prodanović
.

Lazar Prodanović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, za N1 je komentarisao nedavne izjave lidera SDA i SNSD-a, Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika. Rekao je da lider SNSD-a Milorad Dodik nije nacionalista.

Prodanović smatra da bi izabrani zvaničnici, pogotovo na višem nivou, na svaki mogući način trebalo da se uzdrže od onog što izaziva uznemirenost.

“Kako kod pojedinca, a posebno kod naroda. Najprofitabilnije riječi u BiH su one koje imaju jaku retoriku i dobijaju često podršku, kako u određenim strukturama nekog naroda, tako i u političkom smislu. Za one koji umjereno govore smatra se da su prilično nepoželjni na javnoj političkoj sceni u BiH. Značajno je da se ukazuje i da se uzdrži svako od onoga što bi dodatno pojačavalo ionako nizak stepen tolerancije, razumijevanja i povjerenja predstavnika naroda jednih od drugih, odnosno građana BiH međusobno”, kazao je.

Upitan da li to znači da je i on nepoželjan političar pošto umjereno govori, Prodanović je odgovorio:

“Ja nisam provociran da bih se izražavao oštrom retorikom, ali smatra da to trenutno na političkoj sceni nije posebna vrlina”.

(Crna-hronika.info)

Ne propustite