LUKSUZ NA TRI SPRATA NA ELITNOM DEDINJU: Ovo je raskošna nekretnina direktora "Grand produkcije" (FOTO)

Show
LUKSUZ NA TRI SPRATA NA ELITNOM DEDINJU: Ovo je raskošna nekretnina direktora "Grand produkcije" (FOTO)
.

Jedan od najpoznatijih kompozitora na našem prostoru Aleksandar Milić Mili objašnjava zašto je u prostoru gdje stvara najveće hitove tamno i kako mu enterijer daje inspiraciju.

Savršenost je ono čemu Aleksandar Milić Mili teži u svakom segmentu života. Čim se zakorači u njegov prostrani studio na Dedinju, u kojem provodi više vremena nego u porodičnoj kući u blizini, osjeća se da čuveni kompozitor, aranžer, muzičar i producent teži skladu i pedanteriji. Mili kaže da je kao mlad shvatio da neće nastaviti ljekarsku tradiciju svoje porodice.

- Pritisak je okej, ali onaj koji sam sebi napravim, a verovatno zato i nisam postao ljekar, već sam otišao skroz drugim putem. Ponosan sam na svoje roditelje, oca uglednog neuropsihijatra, majku stomatologa i starijeg brata Ivana koji je cenjeni neurohirurg, ali već u ranoj mladosti mene je muzika potpuno osvojila. Bez nje ja ne bih bio isti čovjek, ne bi mogao ni da živim - kaže Mili na početku razgovora za „Scenu”.

5ubk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvttjjn01eqv8vnjbioti2yznimdu4ytrhnjczywi5ytk3mjfhyje0mzkuanblz5gtas0esacbaau

Foto.RAS Srbija

U Milijevom životnom prostoru na tri nivoa smješteno je nekoliko prostorija, a ulazna vrata su rustična i ne nagoveštavaju da se unutra kriju najbolje miksete i druga muzička oprema, kao i moderan namještaj.

- Ovo je moj svijet i moj muzički hram. Ovdje sve nastaje i rađa se muzička istorija. U donjem dijelu se spremaju koncerti, dogovaramo se i popijemo kafu i piće. Odmaram se. Ma sve što treba, a gore se kopa zlato - rekao je Mili, i kreće ka stepenicama iznad kojih su umjetnička djela koja su mu dragocjena.

oujk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtnprn01eqv8vzmywngu5mzdiytc4ywm5oda3njy2ngiwzdg2nzhmotmuanblz5gtas0esacbaau

Foto:RAS Srbija

- Ovdje u uglavnom slike moje braće i sestara umetnika, ali neke sa početka 20.veka. Da ne bude da sam crna ovca u porodici. Ovdje na vrhu stepenica na istaknutom mestu je moje sve, poster grupe ACDC. Idem na njihove koncerte kad god mogu. Tu je i akvarel mog rodnog Osijeka, grada koji će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu - emotivno priča Mili.

Prikaz rodnog mjesta podstakao ga je da nam izrecituje stihove jedne od prvih pjesma koju je napisao.

- Evo na akvarelu sam napisao: eh da mi je u vrijeme kestena. A pjesma ide ovako: Kesten u mojim rukama sjeća me na snove stare vijekovima i vetrovi što dolaze i ne prolaze ostajem sam u noćima. To sam napisao sa 13 godina.

6ojk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtlrfn01eqv8vmwqxmmy5mge0mdixotg4odmxnddmn2mzmmnhythmndquanblz5gtas0esacbaau

Foto:RAS Srbija

Mili nas uvodi u muzički studio koji zove svojom kuhinjom.

- Sad ću da vam pustim nešto novo iz moje kuhinje, evo ovdje gdje u ovoj prostoriji sa mojim Reljom provodim noći, gdje nas dvojica kao dva patuljka kopamo pećinu i tražimo dijamante. A u sledećoj sobici komponujem i tu pjesme nastaju. Zatvorim se, putujem kroz misli, snove i daleka prostranstva - slikovito objašnjava Mili.

Pitamo ga da li je možda previše tamno sve oko njega u ovom prostoru. Odgovorio nam je da samo u ovim uslovima može da bude djelotvoran i da samo jedna sitnica van kontrole može da ga izbaci iz takta.

kivk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtkrrn01eqv8vnwrlnzqzztc0ntdlyzmwm2m5ndjmnjk3yzhlntm4yzmuanblz5gtas0esacbaau

Foto:RAS Srbija

- Ako se desi samo jedna lampa da mi nije upaljena kako treba, ne mogu da radim. Energija mi je vezana za prostor. U hotelima po svetu, ma i da imaju sedam zvezdica, meni nešto može da smeta. Ako se to desi, ja silazim dole, kupujem cvijeće, fotografije, vaze, lampe i to kačim i postavljam po sobi kako mi odgovara. Sobarica kad uđe bude u šoku, ali ja joj s osmijehom objasnim da sam tako morao. Kad odem iz sobe, sve to ostavim tako - kaže Mili, svjestan svoje osobenosti.

(Blic.rs)

Ne propustite