FRANCUSKI STROGI POLICIJSKI SAT KOJI TRAJE OD 6 UVEČER DO 6 UJUTRO NE DAJE REZULTATE: Nove mjere?

Aktuelno
FRANCUSKI STROGI POLICIJSKI SAT KOJI TRAJE OD 6 UVEČER DO 6 UJUTRO NE DAJE REZULTATE: Nove mjere?
.

Glavno medicinsko savjetodavno tijelo u Francuskoj objavilo je kako će Francuska vjerojatno morati ići u novi lockdown, treći u nizu, već u veljači. Podsjetimo, u Francuskoj djeca u veljači imaju dva tjedna praznike, no ove godine to bi se moglo protegnuti na cijeli mjesec.

screenshot-4

Francuski šef stožera za suzbijanje koronavirusa, Jean-François Delfraissy, poručio je: "Vjerojatno ćemo morati ići u zatvaranje. Hoće li to biti krajnje strogo kao u ožujku ili pak blaže kao što smo imali u studenom, to je stvar političke odluke".

Vlada će se sastati u srijedu kako bi donijeli oduku po pitanju hoće li se uvoditi dodatne mjere. No, Delfraissy smatra kako bi se morale. "Ukoliko ne stegnemo postojeće restrikcije naći ćemo se u ekstremno teškoj situaciji od sredine ožujka", poručio je.

Podsjetimo, Francuska je 16. siječnja već uvela strogi policijski sat koji traje od 18 do 6 ujutro. Rečeno je da će ta mjera biti na snazi minimalno dva tjedna. No, otkako je policijski sat uveden situacija se nije poboljšala, a broj dnevno novozaraženih povećao se s 18,000 na prosječno i iznad 20,000.

Što se pak tiče cijepljenja iz francuskog stožera predviđaju da će do kraja ljeta moći cijepiti maksimalno 40% populacije.

Izvor:Advance.hr

Ne propustite