Zbog novih odluka Njemačke stvaraju se ogromne kolone na granici!

Svijet
Zbog novih odluka Njemačke stvaraju se ogromne kolone na granici!
.

Njemačka policija kaže da se stotine automobila i pješaka postrojavaju na graničnim prijelazima duž češko-njemačke granice nakon što je Njemačka proglasila Češku republikom rizičnim područjem u pandemiji, što znači da joj je potreban dokaz da su prije ulaska negativni rezultati testova na koronavirus.

 

Numerous people wait in front of a Corona test station at the German-Czech Republic border in Furth im Wald, Germany, Monday, Jan. 25, 2021. German police say hundreds of cars and pedestrians are lining up at border crossings along the Czech-German border after Germany declared the Czech Republic a high risk area in the pandemic meaning it requires proof a negative coronavirus test results before entry. (Armin Weigel/dpa via AP)(Associated Press)

Na prijelazima u Waldmuenchenu i Fuerth im Waldu vlasti su rekle da su stotine automobila poredane na češkoj strani pokušavajući ući u Njemačku u ranim jutarnjim satima. Daljnja rezervna kopija se očekivala tokom dana u ponedjeljak.

Od nedjelje ljudi iz Češke moraju pokazati negativne rezultate testova ne stariji od 48 sati svaki put kad uđu u Njemačku.

Česi koji putuju na posao u susjednu Njemačku formirali su duge redove na nekim graničnim prijelazima čekajući potrebne testove na koronavirus, navodi Associated Press.

Ne propustite