Pod sloganom "Svi pred Vladu" medicinari u HNK danas ponovo na ulici

Aktuelno
Pod sloganom "Svi pred Vladu" medicinari u HNK danas ponovo na ulici
.

Pod sloganom „Svi pred Vladu“ danas će u Mostaru biti održana najmasovnija protestna šetnja zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koji se više od godinu i po bore za novi kolektivni ugovor.

Iako se nakon posljednjeg njihovog protesta, činilo da je Vlada HNK popustila, jer su s predstavnicima Sindikata potpisali protokol o pregovaračkom procesu, ipak, iz resornog Ministarstva su blokirali cijeli proces, jer su prigovorili na sastav pregovaračkog tima.

Usto što su na taj način direktno prekršili Zakon o radu, iz Sindikata su obznanili da je Vlada HNK ponovo zatražila da se preispita zakonitost generalnog štrajka u kojem se zdravstveni radnici nalaze više od mjesec.

Predstavnici Sindikata sinoć su pred zgradom Vlade postavili šator u koji će pozvati ministra zdravstva, Gorana Opsenicu i premijera HNK, Nevenka Hercega da poptišu kolektivni ugovor.

Protestna šetnja danas će započeti na Španskom trgu u 11.30 sati, a bit će završena u 11.55 sati pred zgradom Kantonalne vlade u Mostaru.

Ne propustite