OBJAVLJENI TUŽNI PRIZORI NAKON PADA AVIONA, POGINULO 6 LJUDI, NAJSTARIJI JE IMAO 32 GODINE: Srce da pukne

Aktuelno
OBJAVLJENI TUŽNI PRIZORI NAKON PADA AVIONA, POGINULO 6 LJUDI, NAJSTARIJI JE IMAO 32 GODINE: Srce da pukne
.

Četiri nogometaša i predsjednik brazilskog četvrtoligaša Palmasa poginulu su u padu aviona.

Bili su na putu za kup-utakmicu, a mali avion kojim su putovali srušio se odmah nakon polijetanja. Poginuo je i pilot čiji identitet još nije poznat.

2441699-screenshot-1-ls

Najstariji poginuli igrač imao je 28 godina, dvojica su imala 23, a jedan 27. Predsjednik je bio mladi 32-godišnji poslovni čovjek.

U nesreći su poginula sva četiri fudbalera: Lukas Praksedes, Guiljerme Noe, Ranule i Markus Molinari. 

Klub je potvrdio vijest na društvenim mrežama, a sućut stiže iz cijelog Brazila. Poginuli su trebali igrati protiv Vila Nove, ali iz tog kluba izrazili su spremnost za odgodu utakmice.Već je to druga slična nesreća u kratkom roku koja je potresla brazilski nogomet. Prije nešto više od četiri godine u padu zrakoplova poginula je gotovo cijela momčad Chapecoensea.

Imagens do avião pegando fogo! 4 atletas do Palmas e o presidente do clube! pic.twitter.com/lODijBNQhu

— leonardo baran (@leonardobaran) January 24, 2021

Vijest o smrti potvrdio je i klub, ostali brazilski klubovi izrazili su saučešće, a među njima je i Vila Nova, ekipa protiv koje su trebali da igraju.

- Vila Nova sa tugom i žaljenjem dočekuje vijesti o padu aviona. Izražavamo saučešće prijateljima i porodicama poginulih, a poginulima ćemo odati počast na sljedećoj utakmici - stoji u saopštenju tog kluba.

 

Izvor:Kurir

Ne propustite