Mještani Petrinje i dalje strahuju: Rupa duboka 15 metara prijeti da PROGUTA KUĆU (FOTO)

Objavljeno:23.01.2021 - 08:54
A A A Times Arial

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Štaba civilne zaštite Tomo Medved sa saradnicima juče je posjetio opštinu Donji Kukuruzari i sela Pecki i Sibić.

Razgovarao je sa mještanima i volonterima o trenutnom toku pomoći i onome što možda nedostaje. Takođe je posjetio mjesta na kojima se sakuplja i dijeli hrana i druge potrepštine.

Tomo Medved je u Donjim Kukuruzarima razgovarao sa stručnjacima o posljedicama zemljotresa i naknadnom otvaranju rupa u zemlji na području Mečenčana, prenosi Blic.

Oko desetak rupa koje se šire na području Mečenčana

Objavljuje Daniel PavlićPetak, 1. siječnja 2021.

Do sada je primjećeno 51 otvaranje, od kojih je posljednjih dana otkriveno 13 novih, uglavnom na poljoprivrednom zemljištu.

Najdublja rupa nakon potresa, duboka oko 15 metara, međutim, nalazi se u neposrednoj blizini porodične kuće, izvijestili su stručnjaci sa zagrebačkog Geološkog instituta i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

Stručnjaci stoga naglašavaju da je važno da se u narednih šest mjeseci ne preduzima nikakva mjere u vezi sa sanacijom otvora u zemlji, posebno onih u blizini kuća.

– Pratićemo situaciju i ako se uoči opasnost, posebno u slučaju ugrožavanja života ljudi, blagovremeno ćemo reagovati – rekao je potpredsjednik vlade i šef Štaba civilne zaštite Medved.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!