Evo o čemu su razgovarali Dodik, Komšić i Džaferović sa ambasadorima EU

Objavljeno:22.01.2021 - 17:57
A A A Times Arial

Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović danas su primili ambasadore zemalja članica EU.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili opredjeljenje za punopravno članstvo u EU i provedbu reformi u procesu europskih integracija, te u realizaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja EK.

Ambasadori EU su pozdravili vidan napredak u ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja EK uz izražene potrebe koordinacije nadležnih institucija sa svih nivoa vlasti u BiH u daljnjoj provedbi prioriteta.

ambasadori-zemalja-eu-3

Razgovarajući o pitanju migracija i pojačanim migracijskim pritiskom s kojim se suočava BiH, izražena je potreba da se urade dodatni napori kako bi se riješio humanitarni aspekt krize.

Svi nadležni nivoi vlasti u BiH su pozvani na saradnju i koordinaciju u rješavanju teške humanitarne situacije i uz nastavak podrške i pomoći od strane EU i međunarodnih organizacija radi se na osiguranju boljih uslova za prihvat migranata.

Pored šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera, sastanku su prisustvovali ambasadori i predstavnici zemalja članica EU u Bosni i Hercegovini Austrije, Češke, Španjolske, Mađarske, Holandije, Belgije, Bugarske, Francuske, Poljske, Njemačke, Slovenije, Italije, Švedske, Slovačke, Hrvatske i Rumunije, te novi komandant misije EUFOR-a u BiH.

 

 

(Radiosarajevo)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!