Oglasila se članica CIK-a koju je Dodik vrijeđao zbog braka sa Bošnjakom: Poslala poruku svima koji je napadaju

Objavljeno:22.01.2021 - 10:06
A A A Times Arial

Milorad Dodik jučer je izvrijeđao članicu CIK-a iz reda srpskog naroda jer ima brak sa čovjekom koji je Bošnjak.

"Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno", kazao je Dodik jučer.

Bjelica Prutina kao da je znala šta je čeka, pa je nekoliko sati prije Dodikove izjave rekla kako neće podleći pritiscima.

“Želim reći da se niko ne može sakriti iza mene i da niko ne može očekivati da pod pritiskom neću djelovati u okviru Zakona. I to imam potrebu da kažem veoma jasno. To se odnosi na ovaj slučaj i na neke druge slučajeve koje smo razmatrali kada sam indirektno ili direktno kroz medije ili na neki drugi način bila izložena pritiscima", rekla je ona i dodala:

"Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona. Napadi se mogu nastaviti još žešće”, kazala je Vanja Prutina – Bjelica.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!