SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU I REGION

OGLASILA SE I LIDIJA VUKIĆEVIĆ: "Ja sam Miku Aleksića upoznala jednom prilikom i..."

Objavljeno:21.01.2021 - 22:57
A A A Times Arial

Domaću javnost potresla su bolna priznanja glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić o se*sualnom zlostavljanju i uznemiravanju od strane učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, a pored mnogobrojnih javnih ličnosti koje su pružile podršku glumicama, našla se i njihova koleginica Lidija Vukićević.

Za portal Srbija Danas Lidija je iznela svoje viđenje ove situacije, koja nije ni malo naivna.

– Strašno je to što se desilo. Ono što me još više brine je situacija da njihovi roditelji nisu primijetili da im se nešto dešava sa decom. Nije mi jasno kako je do toga došlo. Kao roditelji moramo da osluškujemo našu djecu i da prepoznamo da se nešto dešava sa njima. To si*ovanje u Mileninom slučaju se nije desilo samo jednom. Desilo se sedam puta! Pitanje od bitne važnosti je kako roditelji nisu primetili da se sa njom nešto dešava? Sigurno je da ona kao dijete od 17 godina nije mogla tako lako da se izbori sa tim i da se na njoj ne vidi da prolazi kroz užasnu situaciju – zapitala se Lidija i nastavila: 

lidija

- Vidim ovih dana da sada svi izlaze sa sličnim pričama o Aleksiću i njegovoj školi. Ja sam njega upoznala jednom prilikom i ne mogu reći da ga poznajem kako treba, ali ti koji sada pametuju i izlaze sa raznim pričama, pa čekaj, gdje su bili do sada? Da li je moguće da su nam tolika djeca trpela ponižavanja i maltretiranja, a da su ćutali o tome? Ako je tako, negdje smo opasno podbacili kao društvo, roditelji, prijatelji, psiholozi... Ne može da se trpe takve stvari, da bi neko bio glumac! Čekaj, pa zar ne postoje druga zanimanja? Zar sva ta djeca nisu mogla da se bave drugim stvarima i da uživaju u odrastanju, a ne da prolaze kroz sve to, zbog ambicija? Strašno je, prestrašno. Nadam se da ćemo se probuditi iz ovog mraka i da će se neke stvari, sa nama kao ljudima, popraviti.

Lidija ističe da vjeruje da ovaj slučaj neće ostati samo na priči i da će nadležne institucije odraditi svoj posao kako treba! 

– Podržavam maksimalno devojke i verujem da im nije bilo lako da pričaju o ovoj situaciji javno i beskrajno vjerujem da ova situacija neće ostati samo na priči! Nisam naučena da sudim i nikada to ne radim, ali vjerujm da će u ovom slučaju sudstvo odraditi svoj posao kako treba. Moramo da zaštitimo našu djecu – rekla je Lidija za kraj!

(Srbija Danas)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!