Duraković: Najbolje bi bilo da je CIK poništio kompletne izbore u Srebrenici 

Objavljeno:21.01.2021 - 17:53
A A A Times Arial

Nakon odluke Centralne izborne komisije da poništi izbore u Srebrenici na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinica Srebrenica za nivo načelnika Skupštine općine Srebrenica oglasio se i Ćamil Duraković, član izbornog štaba Incijative „Moja adresa: Srebrenica“.

Kako je kazao , djelimično je zadovoljan odlukom CIK-a kao i da je ovo potvrda da su cijelo vrijeme bili u pravu kada su ukazivali na malverzacije.

Ono što je bitno u svemu ovome jeste da se ispostavilo da smo mi bili sve vrijeme u pravu kada smo ukazivali na malverzacije u izborima u Srebrenici. CIK je danas potvrdio da je na 26 biračkih mjesta u Srebrenici bilo malverzacija – kazao je Duraković.

8a96e6c2df94dc8c41805059829ea3be

Da je djelimično zadovoljan odlukom pojašnjava da je smatrao da su izbori u Srebrenici u potpunosti trebali biti ponovljeni.

Ono što je nama ključno i veoma važno su glasovi – poštom. Vi znate da 50 posto registrovanih naših građana u dijaspori zakinut u dobijanju glasačkih materijala, jer sva pošta koja je došla do 15. novembra je kasno stigla. Kada je o tom dijelu izbora riječ, mi ćemo se žaliti Apelacionom vijeću, jer imamo valjane i čvrste dokaze. Najbolje bi bilo da je CIK poništio kompletne izbore u Srebrenici. Ova današnja odluka jeste djelimično dobra, ali nije upotpunosti”, dodao je Ćamil Duraković, član izbornog štaba Incijative „Moja adresa: Srebrenica“, za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, CIK BiH je u Srebrenici i Doboju poništio izbore, a u Travniku će biti održani prijevremeni.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!