Navaljni pustio istragu o dekadentnoj milijardi dolara vrednoj "Putinovoj palači"

Svijet
Navaljni pustio istragu o dekadentnoj milijardi dolara vrednoj "Putinovoj palači"
.

Čak i zatvoren u pritvorskom centru na periferiji Moskve, kritičar Kremlja Aleksej Navalni i dalje je trn u oku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

The Bureau of Investigative Journalism in London says that Russian  president Vladimir Putin h… | Luxury homes exterior, Luxury house designs,  House designs exterior

(Pinterest)

Kasno u utorak, kojim je lider opozicije obilježio prvi dan u zloglasnom objektu Matrosskaya Tishina, njegov tim odustao je od kolosalne istrage predsjednikovog bogatstva, nudeći Rusima da istraže, kako oni tvrde, "Putinovu palatu" na Crnom moru.

Navalny i njegova Fondacija za borbu protiv korupcije (FBK) nazvali su izvještaj "najvećom istragom do sada". Sadrži navode o ogromnim korupcijskim šemama vezanim za ono što kažu da je Putinova imovina procijenjena na oko 1,4 milijarde dolara.

CNN nije samostalno u mogućnosti da provjeri tvrdnje FBK-a. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov porekao je da je ruski lider u utorak povezan sa imanjem.

"Ponavljaju staru priču. Bila je to 2017. ili 2016. godina, ako se ne varam, da bi se prvi put spomenula takozvana Putinova palata u Gelendžiku. To nije istina. Tamo nije palača, on nije vlasnik nijedne palače ", rekao je Peskov za CNN.

Izvor: CNN

Ne propustite