Sergej Lavrov tvrdi da je Armenija oslobodila sve azerske ratne zarobljenika, ali dio zarobljenih Armenaca i dalje se nalazi u Azerbajdžanu

Objavljeno:20.01.2021 - 08:10
A A A Times Arial

Foto: Brendan Hoffman/Getty ImagesBrendan Hoffman/Getty Images

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je za vrijeme jučerašnje novinske konferencije, govoreći o mirovnom procesu na Kavkazu, kako je Armenija vratila sve azerske ratne zarobljenike koji su zarobljeni tijekom sukoba između Armenije i Azerbajdžana oko sporne regije Gorski Karabah, krajem prošle godine.

No, tvrdi Lavrov, proces oslobođenja armenskih ratnih zarobljenika se odužio,

Podsjetimo, sukob koji je trajao šest tjedana na Gorskom Karabahu okončan je u studenom prošle godine uz rusko posredništvo između sukobljenih strana. Mirovni sporazum predviđa potpunu razmjenu zarobljenika.

Armenija ističe kako se brojni njihovi zarobljenici još uvijek nalaze u Azerbajdžanu. Lavrov pak sugerira kako Armenija nije odmah poslala cijeli popis zarobljenih te kako je to utjecalo na trajanje procesa. Nadalje, navodi kako su ruske mirovne snage, koje su raspoređene na prostoru Gorskog Karabaha, u kontaktu s obje strane te se radi na lociranju armenskih zarobljenika.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!