Objavljivanjen izvještaj projekta iz 1776., Trumpova administracija podsjeća Amerikance da predsjedništvo ukorijenjeno u politici identiteta !

Svijet
Objavljivanjen izvještaj projekta iz 1776., Trumpova administracija podsjeća Amerikance da predsjedništvo ukorijenjeno u politici identiteta !
.

Objavljivanjem izvještaja o projektu iz 1776. godine, Trumpova administracija podsjeća Amerikance da predsjedništvo ukorijenjeno u politici identiteta nije imalo puno poštovanja prema bilo kojoj politici identiteta koja se razlikuje od one koju promovira stanovnik Ovalnog ureda.

Izvještaj je objavljen u ponedjeljak - federalna proslava rođendana Martina Luthera Kinga mlađeg - nekoliko mjeseci nakon što je "Komisija 1776" Bijele kuće stvorena djelomično kao odgovor na Projekt 1619, rad nagrađen Pulitzerovom nagradom u produkciji New York Times čiji je cilj bio objasniti koliko je ropstvo Crnaca bilo temeljno za američko osnivanje.

Komisija, koja je među svoje članove ubrojila stambenog ministra Bena Carsona - vjerojatno najutjecajniju Crnku u Trumpovoj administraciji - odbacila je ideju da je ropstvo najvažnije za američko osnivanje i pokušala je razviti nastavni plan za studente i ostale Amerikance koji preoblikuju motivaciju za porijeklo zemlje. Izvještaj kaže:

Prva odgovornost Komisije je izraditi izvještaj u kojem će se sažeti principi američkog osnivanja i kako su ti principi oblikovali našu zemlju. To se može postići istinitim prepričavanjem težnji i postupaka muškaraca i žena koji su nastojali izgraditi Ameriku kao blistavi „grad na brdu“ - uzornu naciju, koja štiti sigurnost i promovira sreću svog naroda, kao primjer kojem se trebaju diviti i oponašati ga narodi svijeta koji žele usmjeriti svoju vladu ka većoj slobodi i pravdi. 

Zapis o nastojanjima naših osnivača i naciji koju su izgradili naše je zajedničko nasljedstvo i ostaje svjetionik, kako je rekao Abraham Lincoln, "ne za jedan narod ili jedno vrijeme, već za sve ljude svih vremena".

Poseban odjeljak izvještaja podsjeća na mrtve tačke, u najboljem slučaju, na Trumpovu administraciju i u najgorem slučaju na nedosljednosti. Pod odjeljkom pod nazivom "Izazovi američkim principima" nalazi se pododjeljak pod nazivom "Rasizam i politika identiteta". U njemu autori nastoje napasti politiku identiteta kao podjelu i suštinski nekompatibilnu s američkim idealima, i idu toliko daleko da sugeriraju da je to oružje kojim jedinstveno raspolažu oni s lijeve strane.

Izvor: The Washington Post

Ne propustite