Održana vanredna sjednica Vijeća ministara

Aktuelno
Održana vanredna sjednica Vijeća ministara
.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojilo je Informaciju o održavanju petog sastanka Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača, koji će biti održan 28. januara putem video-konferencije.

Na sjednici je usvojen Dokument za diskusiju za peti sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača, koji je sastavni dio ove informacije.

Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost na prijedlog sastava delegacije Bosne i Hercegovine za učešće na ovom sastanku, te je donio više operativnih zaključaka s ciljem njegove bolje pripreme.

Direkcija za evropske integracije će Dokument za diskusiju za peti sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača, na engleskom jeziku dostaviti Evropskoj komisiji u predviđenom roku.

Na tom sastanku bi se, između ostalog, trebalo razgovarati o usklađivanju zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije u oblastima konkurencije i državne pomoći, javnih nabavki, bankarskog sektora i drugih finansijskih usluga, javnog zdravstva i zaštite potrošača, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ne propustite