Mićo Kuzmanović za Novi.ba: Mjesto nam je među tri najbolja tima Slovenije, a Sarajevo je lider u svim segmentima

Fudbal
Mićo Kuzmanović za Novi.ba: Mjesto nam je među tri najbolja tima Slovenije, a Sarajevo je lider u svim segmentima
.

Bivši mladi bh. reprezentativac Mićo Kuzmanović od jula prošle godine član je još uvijek aktuelnog prvaka Slovenije Celja. Upravo je nekadašnji veznjak Sarajeva obilježio finiš prvog dijela sezone u ovoj zemlji svojim sjajnim nastupima.

Mićo smatra da je ekipa mogla pružiti više u Evropi, u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

"Mislim da smo mogli puno bolje odigrati, ali to je bilo nešto skroz novo za klub. Po prvi put je Celje igralo kvalifikacije za Ligu prvaka i naravno da možemo biti zadovoljni što se tiče toga. Prvi dio sezone u prvenstvu Slovenije morali smo bolje odigrati, ali došlo je dosta novih igrača i trebalo nam je vremena da se uigramo. Ovo nije zadovoljavajući plasman za nas, trebamo se boriti za Evropu, odnosno biti među tri najbolja tima u ligi", rekao je na početku razgovora za Novi.ba Kuzmanović.

Mišljenja je da je Maribor sasvim zasluženo na prvom mjestu.

"Jedan od razloga je što imaju dosta širok igrački kadar i mogu dosta igrača rotirati u prvenstvu, a da se ne osjeti drastična razlika. Trenutno je Maribor lider, ali ne mora značiti da će tako biti do kraja. Podsjećam, prošle sezone se odlučivalo u posljednjoj utakmici o samom prvaku. Još dosta bodova je u igri vidjećemo ko će na kraju biti na tronu", smatra mladi veznjak.

Na samom početku nije sve baš išlo idealno po njegovom dolasku iz Domžala. Vukao je povredu, koja ga je odvojila skoro mjesec van terena.

"Postepeno sam ulazio u ritam i na kraju sam odigrao solidno i ne mogu da ne budem zadovoljan. Ipak, uvijek može bolje, ali nadam se da ću nastaviti i drugu polusezonu ovako da igram i da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali. Želim opravdati povjerenje koje sam dobio od samog kluba i odigrati najbolje što mogu", optimistično će Kuzmanović.

Čeh Jiri Jarošik nedavno je preuzeo Celje nakon loših rezultata koje je bilježio Dušan Kostić. Bivši veznjak Chelseaja imat će težak zadatak da unaprijedi igru svog novog tima.

6005e0f6-7630-466b-8316-30c20a0a0a6a-kuzmanovic-preview

"Sigurno da ćemo s njim napredovati u svakom smislu, ekipa ima dosta mladih igrača i mislim da ovakav tip trenera može nam itekako pomoći. Na nama je da to prenesemo na teren  i pokažemo da možemo više i bolje kako na treninzima tako i na utakmicama", istakao je bivši veznjak Sarajeva. 

Otkrio nam je i da redovno prati Premijer ligu BiH, pogotovo jer dosta njegovih prijatelja tu i nastupa.

"Nosio sam dres nekoliko bh. klubova, ali najbolje sam se osjećao u Sarajevu dok sam igrao. Za ovaj klub me vežu zaista lijepe uspomene. To je klub koji je trenutno lider na tabeli, u svim segmentima dominira i jedna od većih ako ne i najveći bh. klub. Stvarno mi je bila velika čast nastupati za takav klub." 

Smatra da nema velike razlike između slovenske i Premijer lige BiH, pogotovo jer dosta igrača iz naše zemlje nastupa upravo u Sloveniji. Glavna razlika je vjerovatno što se u Sloveniji igra malo brže i uslovi za treniranje su bolji nego u BiH. Za kraj nam je kazao i šta planira u budućnosti.

"Trenutno sam fokusiran samo na Celje, i ne razmišljam puno o promjeni sredine za sad. Ipak, u fudbalu se nikad ne zna, preko noći se sve može okrenuti. Najbitnije je da sezonu završim bez povreda i sve će biti kako treba."

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite