U prvih deset dana predsjedništva Biden planira izdati desetine izvršnih naredbi!

Svijet
U prvih deset dana predsjedništva Biden planira izdati desetine izvršnih naredbi!
.

Novoizabrani predsjednik Joseph R. Biden Jr. planira započeti svoju administraciju s desetinama izvršnih direktiva povrh ekspanzivnih zakonodavnih prijedloga u desetodnevnom blitzu koji je trebao signalizirati prekretnicu za naciju koja se okreće od bolesti, ekonomskih previranja, rasnih sukoba i sada posljedice napada na Kapitol.

Tim gospodina Bidena razvio je niz uredbi koje on može donijeti na vlastiti račun nakon inauguracije u srijedu kako bi započeo preokret nekih od najoštrije osporavanih politika predsjednika Trumpa. 

Savjetnici se nadaju da će nalet akcije, bez čekanja na Kongres, uspostaviti osjećaj zamaha za novog predsjednika, čak i ako Senat sudi njegovom prethodniku.

Samo svog prvog dana na funkciji, gospodin Biden namjerava stvoriti niz izvršnih naloga koji će biti dijelom sadržajni, a dijelom simbolični. 

Uključuju ukidanje zabrane putovanja u nekoliko pretežno muslimanskih zemalja; ponovno pridruživanje pariškom sporazumu o klimatskim promjenama; proširivanje ograničenja deložacija i plaćanja studentskih zajmova povezanih s pandemijom; izdavanje mandata za masku za saveznu imovinu i međudržavna putovanja; i naređivanje agencijama da shvate kako da ponovo ujedine djecu odvojenu od porodice nakon prelaska granice, navodi se u dopisu koji je u subotu distribuirao Ron Klain, njegov dolazni šef ureda u Bijeloj kući, a koji je pribavio The New York Times.

Izvor: The New York Times

Ne propustite