OVO JE JEDNOSTAVAK TRIK ZA VRAĆANJE BIJELE BOJE POŽUTJELOJ ODJEĆI, PRAVE DOMAĆICE OTKRILE 4 NAČINA: Ne trebaju vam skupi sastojci!

Praktična žena
OVO JE JEDNOSTAVAK TRIK ZA VRAĆANJE BIJELE BOJE POŽUTJELOJ ODJEĆI, PRAVE DOMAĆICE OTKRILE 4 NAČINA: Ne trebaju vam skupi sastojci!
.

Koliko god da bijela odjeća izgleda privlačno i lijepo, činjenica je da nje najpraktičnija jer se brzo prlja, a od stajanja može da poprimi žutu boju ili tokom pranja u mašini u dodiru sa drugim vešom promijeni boju.

Upravo zbog svoje osjetljivosti, treba biti oprezan kod održavanje bijelih odjevnih komada. 

Ukoliko vam se dogodi ovaj problem, primijenite neke od ovih trikova.

screenshot-10

Limunov sok

Limunov sok je prirodno rješenje da požutjeloj odjeći vratite prvobitnu boju. 
Sipajte u šolju limunov sok i dodajte u veš mašinu zajedno sa deterdžentom.
Operite odjeću na programu i temperaturi na kojima perete i inače.

Izbjeljivač

Kako biste uklonili žuti odsjaj na bijeloj odeći, uzmite izbjeljivač s hlorom, ali prije korištenja dobro pročitajte uputstvo jer može biti opasan ako dođe u dodir sa sirćetom ili nekim hemikalijama, prenosi Better Homes&Gardens.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je sjajan saveznik u čišćenju doma, pa vam može poslužiti i kod osvježavanja odeće.

Na početku ciklusa pranja u veš mašini dodajte 2 kašike sode bikarbone s tečnim deterdžentom za veš. Ako koristite deterdžent u prahu, dodajte sodu bikarbonu tokom ciklusa ispiranja.

Destilovano bijelo sirće

Dodajte destilovano bijelo sirće u dio gdje dodajete omekšivač. Na taj način  blaga sirćetna kiselina djelovaće kao izbjeljivač.

Izvor:Stil
 

Ne propustite