Truska objavila količinu novca koji će biti uložen u program javnih investicija za 2021.

Svijet
Truska objavila količinu novca koji će biti uložen u program javnih investicija za 2021.
.

Turska je najavila program javnih investicija za 2021. godinu vrijedan 138,5 milijardi lira (18,53 milijarde dolara), a projekti za komunikaciju i transport dobili su najveću dodjelu investicionih sredstava.

Program objavljen u službenim novinama kasno u petak izdvojio je gotovo 6 milijardi dolara za javne investicije u sektoru transporta i komunikacija 2021. godine, a još 2,6 milijardi za obrazovne projekte. Ostala područja ulaganja uključuju proizvodnju, zdravstvo, poljoprivredu, turizam i energetiku.

Prema tom programu, tursko Ministarstvo prometa i infrastrukture dobit će oko dvije milijarde dolara, dok će Državni hidraulički radovi (DSI) dobiti 1,8 milijardi dolara, a Direkcija za autoceste 1,75 milijardi dolara.

Predsjednik Tayyip Erdogan, koji je na vlasti gotovo 20 godina s pet uzastopnih pobjeda na izborima, do 2018. uživao je stalan godišnji rast od oko 5%, potaknut jeftinim inozemnim kreditima i „mega projektima“ u rasponu od mostova i tunela do autoputeva, bolnica i ostale građevine.

Izvor: Reuters

Ne propustite