PORUKA žene spasila dijete od "putovanja ka smrti," navodi policija!

Svijet
PORUKA žene spasila dijete od "putovanja ka smrti," navodi policija!
.

Poruka od četiri riječi bila je sve što je potrebno kako bi se dječak spasio iz životno ugrožene situacije.

text, whiteboard: Orlando restaurant manager Flaviane Carvalho reported a case of suspected child abuse to Orlando Police Department officers. She's credited with saving the child's life.

(Orlando Police Department)

Carvalho, direktor restorana na Floridi koja je na Novu godinu radila kao server, vidio je malo dijete s modricama na licu i rukama kako sjedi za stolom na kojem je čekala, navodi policija Orlanda. Takođe je primijetila da 11-godišnjem dječaku nije bilo dozvoljeno da naručuje hranu.

"Trebaš li pomoć?" Carvalho je napisala na papiru, držeći bilješku izvan pogleda djetetovih roditelja. Bila su to tri pokušaja, ali na kraju je dijete signaliziralo "da", rekla je policija.

"Kada sam pogledala dječaka, vidjela sam veliku ogrebotinu između njegovih obrva", rekla je Carvalho u videu koji je objavio OPD. "Počela sam ih promatrati i mogla sam vidjeti da je pravo tih i tužan."

Policajci su stigli nešto prije 23:30. i razgovarao s djetetom, koje je isprva reklo da su njegove ozljede nesreća. Na kraju je rekao policijskom naredniku da ga je očuh, Timothy Wilson II, pretukao "drvenom metlom", "ogrebotinom za leđa" i "zatvorenim pesnicama", navodi se u izjavi za Wilsonovo hapšenje.

Ne propustite