Oglasili se ljekari koji liječe Čedu: Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno

Region
Oglasili se ljekari koji liječe Čedu: Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno
Lider LDP Čedomir Jovanović nema više bolove, zbog kojih je pre nekoliko dana u opštem teškom zdravstvenom stanju primljen u KBC "Dr Dragiša Mišović", i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, potvrđeno je "Novostima" u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lider LDP Čedomir Jovanović nema više bolove, zbog kojih je prije nekoliko dana u opštem teškom zdravstvenom stanju primljen u KBC "Dr Dragiša Mišović", i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, potvrđeno je "Novostima" u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ljekari koji brinu o njegovom zdravlju nezvanično juče su za "Novosti" demantovali spekulacije koje su se pojavile u javnosti da Jovanović ima "benigni tumor kičmene moždine".

- Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno, sa više različitih tegoba koje se teško mogu povezati- kaže izvor iz "Mišovića".

-Tegobe koje je Jovanović imao mogle su da se povezuju sa posljedicama kovid-19, koji je imao sredinom prošle godine, ali su istovremeno ukazivale i na neko akutno stanje, zbog kojeg je trpeo velike bolove. Zbog takve situacije u njegovo liječenje uključilo se više ljekara različitih specijalnosti. Iz naše ustanove, ali i Kliničkog centra Srbije. Jesmo imali više različitih sumnji, ali su one poslije više vrsta pregleda i detaljnih pretraga otklonjene, postavljene su dijagnoze bolesti tri organa- pluća, dijafragme i kičme.

Lider LDP ima upalu lijevog plućnog krila, mikroemboliju oba plućna krila i pleuritis. Ljekari su ubijeđeni da su sve to posljedice kovid-19 koji je Jovanović preležao.

-On dobro reaguje na terapiju više vrsta antibiotika, koje dobija zbog upale i nakupljanja tečnosti između dva sloja plućne maramice, a prima i antikoagulanse, odnosno lijekove za "razbijanje" sitnih ugrušaka koje ima u plućima - navodi naš izvor.

Jovanoviću su sanirani i bolovi, koji su najvjerovatnije bili izavani upalom nerva torakalnog, odnosno grudnog dijela kičme, zbog kojih je bio i na terapji najjačim anesteticima i analgeticima.

(Novosti.rs)

Ne propustite