SNIJEG IZAZVAO HAOS ŠIROM BiH, KAMION SE PREPRIJEČIO NA M5: Stvorile se velike gužve, A EVO ŠTA NAS SUTRA ČEKA

Bosna i Hercegovina
SNIJEG IZAZVAO HAOS ŠIROM BiH, KAMION SE PREPRIJEČIO NA M5: Stvorile se velike gužve, A EVO ŠTA NAS SUTRA ČEKA
.

Zbog popriječenog teretnog vozila na dionici Kaonik-Vitez u mjestu Ahmići, saobraća se jednom trakom naizmjenično, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako je navedeno u saopćenju, zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na većini puteva u BiH. Posebno izdvajamo dionice preko planinskih prevoja. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno.

”Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez. Na magistralnim putevima Mokro-Rogatica, Žepče-Maglaj i Olovo-Kladanj obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila sa prikolicom i šlepere”, saopćeno je.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 15. januara, u Bosni i Hercegovini se predviđa umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu u Bosni je moguć slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu do 0°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

Također, u subotu 16. januara, u Bosni se očekuje pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom.

U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

I posljednjeg dana vikenda, u nedjelju 17. januara, u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

Ne propustite