Nije Predstavnički dom jedini koji je opozvao Donalda Trampa, evo ko je još napravio takav potez!

Aktuelno
Nije Predstavnički dom jedini koji je opozvao Donalda Trampa, evo ko je još napravio takav potez!
.

Predsjednik Amerike, Donald Tramp u srijedu kasno navečer proživio je drugo opozivanje, te postao prvi predsjednik s takvom "titulom", ali nije Predstavnički dom jedini koji je opozvao gospodina Trampa, postoji tu još mnogo njih.

Trump impeached by US House on 2 charges - Delaware State News | Delaware  State News

(Delaware State News)

Platforme društvenih medija koje su bile ključne za njegov politički uspon i konsolidaciju njegove ključne podrške zabranjivale su mu ga u različitim vremenskim periodima. YouTube je u srijedu zabranio Trumpu najmanje tjedan dana, slijedeći korake zabrana od strane Facebooka i Twittera. Trajna zabrana Twittera utišala je Trumpov glas na platformi koja mu je bila primarno sredstvo komunikacije sa njegovim sljedbenicima i svijetom.

Profesionalna grana sporta koji je predsjednikova favorizirana zabava izvukla je prestižno PGA prvenstvo sa staze u vlasništvu Trumpa u Bedminsteru u državi New Jersey. Održavanje tamošnjeg turnira 2022. "štetilo bi brendu PGA of America", rekla je grupa. A glavni trener New England Patriotsa Bill Belichick, u prošlosti pojačavač Trumpa, odbio je od njega primiti predsjedničku medalju slobode. Citirao je "tragične događaje prošle sedmice".

Opinion | The Second Impeachment: 'President Trump Betrayed His Country' -  The New York Times

(The New York Times)


Glavne kompanije u poslovnom svijetu u kojima se Trump proslavio odsijecaju sredstva za kampanje zastupnicima koji su podržali njegov izazov da prihvati ovjerene glasove Izbornog koledža koji su izabrali Joea Bidena, a Nacionalno udruženje proizvođača pozvalo je na njegovo svrgavanje. New York Times izvijestio je da Deutsche Bank, Trumpov primarni zajmodavac dvije decenije, više nije zainteresiran za poslovanje s njim.

Očekuje se da advokati koji su pomogli voditi Trumpovu odbranu na njegovom prvom suđenju za impičment ovog puta neće biti u senatskoj komori. Savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone neće učestvovati usred izvještaja za koje je smatrao da daje ostavku, kao ni ustavni advokat Jay Sekulow. Umjesto toga, Trumpovu odbranu mogu voditi dvije kontroverzne osobe, bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani i bivši profesor prava na Harvardu Alan Dershowitz.

Grad u kojem je Trump rođen i gdje je svoje ime izlijepio zlatom na tornju 5. avenije, odlučio je raskinuti ugovore s Trump Organizacijom za upravljanje dva klizališta i golf terenom u gradskom vlasništvu u Bronxu. Vjerovatno se tečaj više neće nazivati ​​Trump Golf Links na Ferry Pointu.

Izvor: USA Today

Ne propustite